Actualitate

Primele date de la Înmatriculări, pe Cluj! Peste 3.000 de maşini înregistrate într-o singură lună!

Cozile nesfârşite de la Serviciul de Înmatriculări Autovehicule din Cluj-Napoca “au dat statisticile peste cap”.

Dacă, înainte de eliminarea timbrului de mediu se înregistrau, în medie, în jur de 1.300 de înmatriculări lunar, în judeţ, în februarie 2017 numărul a trecut de 3.000, potrivit ultimelor statistici publicate pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Şi asta în condiţiile unui număr limitat de cereri care au putut fi procesate zilnic!

Faţă de acceaşi lună a anului trecut cifra este cu 154% mai mare. Atunci se înregistrau puţin peste 1.200 de autoturisme înmatriculate.


Clujenii se tem să nu se reintroducă taxa

Eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017 a produs o adevărată isterie în rândul posesorilor de autovehicule neînmatriculate din judeţ, dar şi în rândul celor care aşteptau momentul să cumpere un autovehicul, dar ezitau din cauza timbrului de mediu.

Cum la noi deciziile se schimbă de la o zi la alta, nici eliminarea timbrului de mediu nu este percepută ca fiind de lungă durată.


“Vânzările de maşini second-hand au crescut foarte mult. În discuţiile cu oamenii apare constant următoarea frază , «taxa se va reintroduce, acum trebuie să facem înmatricularea». Sunt maşini pentru care nu s-a făcut transferul de pe o persoană fizică pe alta de câţiva ani de zile şi se fac acum înmatriculările”, declara, acum puţin timp, pentru Monitorul de Cluj, Alexandru Clapa, reprezentant RM AutoMircea, firmă care oferă suport pentru întocmirea actelor de vânzare-cumpărare autovehicule.

Scandal, urmat de programări exclusiv on-line

După scandalul din 28 februarie, când jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru menţinerea ordinii, autoritățile au luat decizia ca programările să se facă exclusiv online.


Clujenii au posibilitatea efectuării de   programări exclusiv online (3 ghişee)  în vederea depunerii actelor pentru înmatricularea vehiculelor, începând cu data de 4 martie, prima zi disponibilă planificării online fiind 7 martie.

Cei care doresc să efectueze o programare online trebuie să acceseze pagina Serviciului de Înmatriculări, fiind necesară introducerea următoarele date: nume, prenume, telefon, email şi serie şasiu.


După introducerea datelor, cel programat va primi pe email un mesaj de confirmare care va conţine data, ora şi ghişeul la care a fost planificat. La data programării cetăţenii sunt rugaţi să se prezinte la Serviciul Permise şi Înmatricularea a Vehiculelor la ora stabilită, în cazul neprezentării, rezervarea anulându-se.

Cozi de la ora 2 noaptea

În “ziua bătăii” de la Înmatriculări, oamenii s-au adunat de la ora 2 noaptea.


Unii dintre cei prezenţi au întocmit o listă de aşteptare scrisă de mână încă de luni seară, dar multe persoane care au sosit marţi dimineaţă nu au ştiut de existenţa ei, astfel că au stat la coadă pentru a prinde un număr de ordine emis de instituţie, eliberat de un automat instalat la intrarea în sediu. La 8.30, ora de începere a programului cu publicul, mai multe persoane au reclamat că lista nu ar fi fost respectată şi că unele persoane au sărit rândul.

Pentru că oamenii s-au îmbulzit, s-au certat şi au vociferat la poarta de intrare în curtea sediului Serviciului de Înmatriculări Autovehicule, reprezentanţii instituţiei au solicitat prezenţa jandarmilor pentru menţinerea ordinii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter