Actualitate

Când va avea LOC referendumul pe tema definirii căsătoriei

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat că referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie ca uniune între bărbat şi femeie ar putea fi organizat la sfârşitul lunii mai, iar o propunere în acest sens va fi făcută partidelor politice.

Când va avea LOC referendumul pe tema definirii căsătoriei sursa foto cotidianul.ro Când va avea LOC referendumul pe tema definirii căsătoriei sursa foto cotidianul.ro

"Trebuie să acordăm o atenţie deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie, pentru că va avea efecte în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Şi cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voinţa şi dorinţa de a apăra familia şi de a-i apăra pe copiii noştri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, la Timişoara, transmite Mediafax.

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie a participat la conferinţa “Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României”, care a avut sloganul “Un referendum pentru România”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Coaliţia pentru Familie.


Printre cei care au susţinut discursuri s-a numărat şi Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul în Bruxelles, una dintre cele mai importante organizaţii care apără libertatea religioasă în lume.

“Nu negăm realitatea faptului că există familii care se destramă, dar, din perspectivă legală, trebuie să căutăm modelul ideal pentru o societate şi ideal pentru cetăţenii noştri. Şi atunci când vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este o tată şi o mamă, cadrul familiei şi al căsătoriei. Când redefinim căsătoria, în schimb, spunem că un copil creşte la fel de bine fără mamă, fără tată, înlocuim mama cu un bărbat, înlocuim tatăl cu o femeie şi spunem că este fix acelaşi lucru pentru copil. Dar noi ştim că un copil creşte cel mai bine cu mama şi cu tatăl său. Avem mărturii de copii crescuţ în aceste cupluri alternative, este important să dăm o voce copiilor, să spunem prin ce au trecut şi care este impactul. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertăţi conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasă, dreptul educaţiei în şcoală. În prezent, căsătoria este definită ca uniune între soţi, fapt ce lasă loc unor interpretări. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de căsătorie”, a explicat Adina Portaru.


De asemenea, medicul Pavel Chirilă, prezent la conferinţă, consideră că, în prezent, “se lucrează pentru a se distruge identitatea de gen a omului” şi că Biserica încearcă să apere normalitatea.

“În toată Europa vedem băieţi în fustiţe şi fetiţe în pantaloni, vedem certificate de naştere care au trei căsuţe: masculin, feminin şi neutru. Este o luptă acerbă pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. În momentul în care este distrusă, cu acel om poţi să faci orice. Noi vrem să apărăm normalitatea, am ajuns în secolul în care normalitatea trebuie apărată”, a declarat medicul Pavel Chirilă.


În timpul conferinţei a izbucnit şi un scandal provocat de mai mulţi tineri care nu sunt de acord cu organizarea referendumului. Aceştia i-au acuzat pe cei care au susţinut discursuri că spun “minciuni”.

De asemenea, un bărbat aflat în sală a sărit la bătaie, nemulţumit că tinerii au întrerupt discursurile şi i-a numit “cancerul societăţii”.


“Din banii noştri va fi organizat referendumul, costă 95 de milioane de lei. În loc să construim spitale, azile, schimbăm o lege şi un cuvânt. Ruşine pentru chestia asta. Din bani publici se face, construim spitale, azile pentru bătrâni din banii ăia, şcoli şi educaţi oamenii, avem şcoli fără curent în ţara asta. Dar nouă ne pasă de cine cu cine şi-o ..., foarte frumos. Referendumul este organizat de Guvern din banii noştri, ai tuturor, să-l plătească cei trei milioane de români care au semnat petiţia”, a strigat un tânăr prezent în sală.

Etichete: casatorie referendum
abonare newsletter