Actualitate

CEARTĂ la înmatriculări auto, a fost necesară intervenţia jandarmilor

Câteva zeci de persoane s-au îmbulzit, marţi dimineaţă, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj, unde se depun dosarele privind înmatricularea maşinilor, jandarmii fiind nevoiţi să intervină pentru menţinerea ordinii.

Oamenii s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Serviciului de Înmatriculări Autovehicule din Cluj-Napoca, primii dintre ei aşezându-se la coadă la ora 2.

Unii dintre cei prezenţi au întocmit o listă de aşteptare scrisă de mână încă de luni seară, dar multe persoane care au sosit marţi dimineaţă nu au ştiut de existenţa ei, astfel că au stat la coadă pentru a prinde un număr de ordine emis de instituţie, eliberat de un automat instalat la intrarea în sediu.


Lista, mărul discordiei

La 8,30, ora de începere a programului cu publicul, mai multe persoane au reclamat că lista nu ar fi fost respectată şi că unele persoane au sărit rândul.

"Am văzut feţe care nu erau aici şi care s-au strecurat în faţă, peste rând, nişte şmecheri care aduc maşini second hand din Germania. Noi stăm la rând, ne-am trecut pe listă, şi văd pe unii că unii au intrat în faţa mea. Lista s-a făcut de luni seara”, a spus unul dintre cei prezenţi la coadă.


Un alt clujean care stătea la rând de la ora 5 a afirmat că nu a ştiut de existenţa listei şi că el a venit din timp să îşi ia număr de ordine.

”Nu ştiu cine a făcut sistemul ăsta, eu am venit dimineaţă la ora 5. Am aflat că sunt 150 de nume pe lista aia, dar se pot elibera maxim 180 de numere de ordine începând cu ora 8.30. De aceea sunt oamenii nemulţumiţi că unii poate prind număr iar alţii nu, şi toţi ar vrea. Se pot face şi programări online, dar toate numerele sunt epuizate până în aprilie”, a explicat acesta.


Pentru că oamenii s-au îmbulzit, s-au certat şi au vociferat la poarta de intrare în curtea sediului Serviciului de Înmatriculări Autovehicule, reprezentanţii instituţiei au solicitat prezenţa jandarmilor pentru menţinerea ordinii.

În jurul orei 10, la Serviciul de Înmatriculări Autovehicule din Cluj-Napoca a sosit şi subprefectul Gyorke Zoltan.


Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj, aflat în subordinea Prefecturii, poate procesa circa 200 de cereri pe zi privind înmatricularea maşinilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter