Actualitate

Liber la călătorii nelimitate cu trenul pentru studenţi

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege privind călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, respingând amendamentul prin care călătoriile studenţilor erau limitate între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

sursa foto vice.com sursa foto vice.com

Eliminarea amendamentului prin care călătoriile studenţilor erau limitate a fost propus de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL) în cadrul comisiei de buget. Ulterior adoptării amendamentului, liberalul Florin Cîţu a anunţat că renunţă la această propunere, susţinând că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte ”cheltuieli faraonice” prevăzute în bugetul pe 2017.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenul ale companiei CFR.


Un alt amendament, propus de Eugen Teodorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu. Acesta a fost însă respins atât de plenul Senatului, unde a fost susţinut de UDMR, cât şi de comisia de muncă.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului asupra legii de aprobare a OUG 2/2017, PNL, PMP şi UDMR au susţinut şi majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene. Argumentele lor au fost că funcţionarii publici din administraţia locală au ajuns să aibă salarii mai mari decât conducătorii instituţiilor, considerând această stare de fapt drept un lucru anormal.

Etichete: cfr studenti senat
Ultimele Stiri
abonare newsletter