Actualitate

A început vânătoarea şoferilor care parchează ilegal. Cum şi-au găsit aceştia maşinile astăzi

Consilierii locali au votat ieri în unanimitate proiectul de hotărâre care permite RADP-ului să ridice, din nou, maşinile parcate neregulamentar în municipiul Cluj-Napoca. Hotărârea de Consiliu Local a intrat în vigoare miercuri, 1 februarie.

Primarul Emil Boc Boc spune că le va acorda şoferilor o săptămână de graţie pentru a se familiariza cu noile prevederi. Mai exact, o săptămână de amenzi în cazul celor care aleg să-şi parcheze ilegal maşinile, fără însă a le fi ridicate autoturismele.

“În această perioadă, poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi pentru informarea conducătorilor auto cu privire la noile reguli în ceea ce priveşte ridicarea vehiculelor care staţionează neregulamentar. În cadrul acţiunilor de informare, sunt distribuite pliante care cuprind principalele modificări în legislaţia rutieră ce privesc ridicarea vehiculelor. Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Polițiștii vor intensifica acțiunile de informare pentru responsabilizarea conducătorilor auto”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


Potrivit şefului Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean, ridicarea maşinilor în municipiul Cluj-Napoca va începe din data de 7 februarie.

Potrivit proiectului votat marţi, 547 de lei va costa ridicarea maşinii, transportul şi depozitarea pentru o zi a unei maşini parcate ilegal în municipiul Cluj-Napoca, iar în cazul în care nu se duce maşina de pe loc şi şoferul vine la faţa locului şi nu este încă ridicată plăteşte doar 294 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter