Actualitate

Donald Trump, comparat cu Nicolae Ceauşescu

Ministrul britanic de Externe, susţine vizita lui Trump la Londra, aşa cum a fost primit de regină şi fostul dictator român.

Nicolae Ceausescu vizita regina Angliei

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a insistat, în cadrul unei sesiuni din Camera Comunelor, că este de părere că majoritatea membrilor vor recunoaşte că trebuie să se facă pregătirile pentru ca Trump să fie primit în ţară, făcând trimitere la vizita lui Nicolae Ceauşescu în Marea Britanie.

"Din câte ştiu, atât Nicolae Ceauşescu cât şi Robert Mugabe (n.r. preşedintele Republicii Zimbabwe) au fost primiţi în vizită de Majestatea Sa, şi cred că majoritatea membrilor Camerei vor recunoaşte că este datoria noastră (...) să facem acum pregătirile pentru a-l primi pe prietenul nostru, pe partenerul nostru şi liderul celei mai vechi şi importante democraţii şi cel mai important aliat pe care-l avem", a spus Johnson, citat de the Independent.


Ministrul britanic de Externe a respins însă unele comparaţii ale parlamentarilor dintre Donald Trump şi Hiltler.

"Mi se pare dezagreabil să faci comparaţii între liderul ales al unei mari democraţii şi tiranii din anii '30".


Mii de oameni s-au adunat în capitala britanică, Londra, pentru a protesta faţă de ordinul executiv privind imigraţia şi primirea refugiaţilor semnat de preşedintele american, Donald Trump.

Ultimele Stiri
abonare newsletter