Actualitate

UPDATE - Tânărul rănit în explozia de pe Migdalului a fost transportat la Bucureşti. Informaţii de ultimă oră despre starea sa de sănătate

Tânărul de 19 ani rănit în urma exploziei petrecute joi la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca a suferit multiple arsuri şi a fost transportat cu un avion al SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, Secţia ATI Arşi.

UPDATE ora 10.30

Tânărul în vârstă de 19 ani rănit în explozia de la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca este stabil şi conştient, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, tânărul a fost detubat, prezintă arsuri de căi respiratorii superioare, dar şi arsuri pe aproximativ 20% din suprafaţa corporală.


El a fost adus în Bucureşti joi seară.

Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz.


ŞTIREA INIŢIALĂ

"În data de 26 ianuarie 2017, în jurul orei 12,00, un pacient în vârstă de 19 ani a fost adus de către un echipaj SMURD la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Pacientul a suferit arsuri în urma exploziei centralei termice de la domiciliu. Pacientul are arsuri localizate pe faţă, gât, mâini şi căile aeriene. A fost intubat în pre-spital", a informat Spitalul Judeţean Cluj.


Potrivit informării, pacientul a fost asistat hemodinamic şi respirator şi au fost făcute consulturile interdisciplinare necesare.

Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz.


Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că au fost şapte persoane în bloc în momentul producerii exploziei.

"Una a fost rănită foarte grav (...). Este un băiat de 19-20 de ani. Celelalte şase persoane au fost evacuate sau au ieşit singure din clădire. Cinci dintre ele au fost asistate de către lucrătorii de pe ambulanţe, dar niciuna n-a necesitat transportare la spital', a menţionat Andrei Biriş.


Potrivit acestuia, structura blocului este grav afectată."În imobilul de locuinţe sunt 12 apartamente afectate din totalul de 15 apartamente. Dintre cele 12, trei au fost afectate şi de incendiu, ulterior exploziei. Structura de rezistenţă este vizibil afectată, în principal la nivelul superior. Urmează să se facă evaluare pentru fiecare apartament în parte, dacă mai prezintă siguranţă, şi, împreună cu autorităţile locale, vom căuta variante de locuire pentru fiecare familie în parte”, a mai spus Andrei Biriş.

La locului exploziei au fost prezenţi şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi primarul Emil Boc, acesta din urmă declarând că Primăria Cluj-Napoca poate pune la dispoziţia celor afectaţi 16 locuinţe ale municipalităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter