Actualitate

GALERIE FOTO - Cum arată BLOCUL DISTRUS ÎN EXPLOZIA de pe strada Migdalului

O persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la spital în urma unei explozii care a avut loc, joi, din cauza unei acumulări de gaze, la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, un număr de 12 apartamente din imobil fiind afectate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că persoana grav rănită este un tânăr de 19 ani, care, probabil, va fi transportat la Bucureşti.

“Au fost şapte persoane în bloc în momentul producerii exploziei, una a fost rănită foarte grav şi este posibil să fie transferată de la UPU Cluj la Bucureşti. Este un băiat de 19-20 de ani. Celelalte şase persoane au fost evacuate sau au ieşit singure din clădire. Cinci dintre ele au fost asistate de către lucrătorii de pe ambulanţe, dar niciuna n-a necesitat transportare la spital’, a menţionat Andrei Biriş.


Potrivit pompierilor, structura blocului este grav afectată.

“În imobilul de locuinţe sunt 12 apartamente afectate din totalul de 15 apartamente. Din cele 12, trei au fost afectate şi de incendiu, ulterior exploziei. Structura de rezistenţă este vizibil afectată, în principal la nivelul superior. Urmează să se facă evaluare pentru fiecare apartament în parte, dacă mai prezintă siguranţă, şi împreună cu autorităţile locale vom căuta variante de locuire pentru fiecare familie în parte”, a mai spus Andrei Biriş.


Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristina Ghervan, a declarat că tânărul în vârstă de 19 ani rănit, în urma exploziei, prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului şi va fi transferat cu un elicopter la un spital de arşi.

"Pacientul în vârstă de 19 ani este din Arad şi prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, gâtului, porţiunii superioare a toracelui şi mâinilor. Sunt afectate căile aeriene superioare şi a fost intubat de SMURD. Este stabil şi asistat ventilator şi hemodinamic şi aşteptăm transferul către un spital de arşi, cu un elicopter. Fie la Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Faptul că este ars la faţă şi la mâini nu este de foarte bun prognostic, nici estetic, nici funcţional”, a spus Ghervan.


La locului exploziei au venit şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi primarul Emil Boc, acesta din urmă declarând că Primăria Cluj-Napoca poate pune la dispoziţia celor afectaţi 16 locuinţe ale municipalităţii.

“Blocul este vechi, construit în anii '60, are 2 etaje şi 13 apartamente. Apartamentele de la etajul 2 sunt avariate complet, parţial cele de la etajul 1 şi puţin cele de la parter. Din nefericire, un tânăr de 19 ani, student, locuia în chirie, are arsuri pe aproximativ 15% din corp, a fost transportat de urgenţă la spital. ISU a verificat fiecare apartament şi nu mai există alte victime, doar persoane care au făcut atac de panică. În acest moment Inspectoratul de Stat în Construcţii face o analiză pentru a stabili care este gradul de siguranţă al imobilului şi câte persoane trebuie evacuate. Primăria dispune de 16 locuinţe de necesitate pentru a asigura găzduirea persoanelor afectate. De asemenea, se desfăşoară o anchetă a organelor abilitate pentru a stabili cauza exploziei care a avut loc la etajul 2 al blocului”, a spus primarul Emil Boc.

abonare newsletter