Actualitate

Curăţenia de după furtună

<p><img src="documente/stories/07_iulie/22_ziua/12 curatenie dupa furtuna maturat frunze rp 09.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele mai afectate zone de vijelia de miercuri au fost Piaţa Avram Iancu, Bulevardul Eroilor, Calea Turzii şi strada Republicii.</p>

Vijelia care s-a abătut asupra Clujului în după-masa zilei de miercuri a produs pagube materiale importante.

 


Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Avram Iancu” Cluj, miercuri, în intervalul orar 16:00-22:00, în Cluj-Napoca au fost inundate patru subsoluri, 27 de copaci au fost doborâţi şi în 11 cazuri au fost distruse total sau parţial acoperişuri.

Un bilanţ al dezastrelor provocate de vijelie a fost întocmit şi de Primăria Cluj-Napoca. Astfel, potrivit municipalităţii, în urma furtunii nu s-au înregistrat victime, dar cele mai afectate zone au fost Piaţa Avram Iancu, Bulevardul Eroilor, Calea Turzii şi strada Republicii, unde mai mulţi arbori au fost fie smulşi din rădăcină, fie au fost rupţi, căzând peste autoturisme sau imobile. De asemenea, o autofurgonetă a derapat şi a căzut într-o groapă săpată în carosabil de către E.On Gaz în dreptul clădirii Curţii de Apel. Pe lista principalelor daune se află un acoperiş smuls pe Bdul Eroilor, dar şi zona verde de lângă clădirea Teatrului Naţional, unde au fost smulşi din rădăcină sau rupţi arbori care au fost proiectaţi pe cinci autoturisme. Pe Calea Turzii nr. 30 un arbore de aproximativ 40 metri s-a prăbuşit peste imobil afectând acoperişul, iar la nr. 32 un arbore la fel de înalt a fost smuls din rădăcină, dar a rămas suspendat sprijinit de arborii vecini. Un fenomen similar s-a produs pe str. Republicii nr. 41, unde un arbore situat în curtea imobilului nr. 43 s-a rupt şi s-a prăbuşit peste imobil afectând construcţia, respectiv acoperişul. Intervenţia a fost dificilă dat fiind numărul mare de cabluri de electricitate prinse sub arborele în cădere. Reprezentanţii Primăriei evaluează în continuare daunele, urmând să întocmească un raport final al stricăciunilor.


Şi SC Electrica SA a transmis o informare potrivit căreia din cauza vijeliei au fost afectate unele porţiuni din reţele electrice de medie şi joasă tensiune. Furtuna a afectat alimentarea cu energie electrică în 82 de localităţi din judeţ. De asemenea, au fost afectate 155 de posturi de transformare. A fost afectată parţial şi funcţionarea iluminatului public din municipiul Cluj-Napoca.




Ultimele Stiri
abonare newsletter