Actualitate

Prima victimă a gerului din 2017. Un om al străzii, personaj pitoresc al Clujului, găsit fără suflare în Mărăşti - VIDEO

Prima victimă a gerului din acest an la Cluj-Napoca este un om al străzii, găsit mort, vineri, în cartierul Mărăşti. El a fost descoperit îngheţat în apropierea Pieţei Mărăşti.

"Varză", un om al străzii,a fost găsit fără suflare de trecători, îngheţat, prima victimă a gerului din acest an.

Personaj pitoresc, “Varză”, cum era cunoscut de locuitorii din zonă, a fost adoptat de clujenii care locuiesc în cartierul Mărăşti, acolo unde îşi ducea veacul. Patronii magazinelor şi vânzătorii din Piaţa Mărăşti îl cunoşteau şi îl mai ajutau cu bani, haine sau alimente.


El a fost găsit fără suflare vineri dimineaţa.

“Vineri dimineaţa, la 4.30 am fost sesizaţi despre faptul că în apropierea Pieţei Mărăşti este o persoană decedată, un bărbat. Acesta avea 49 de ani şi era din Ileanda, judeţul Sălaj. Poliţiştii fac în continuare cercetări pentru a stabili condiţiile în care acesta a decedat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


Acum, câţiva clujeni cu suflet mare au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a-i cumpăra o coroană funerară.

În urmă cu doar 10 zile, “Varză”, amorţit de frig, a fost luat de un echipaj SMURD din Piaţa Mărăşti, acuzând faptul că se simte rău din cauza gerului. Atunci, poliţiştii locali au ieşit în stradă pentru a identifica şi transporta persoanele fără adăpost la centrele sociale ale Primăriei.  


Anul acesta, Cluj-Napoca a intrat sub un val de frig polar, temperaturile situându-se constant între -18 şi -11 grade Celsius.  Cel mai frig a fost în noaptea de 10 ianuarie, termometrele arătând minus 19 grade. Meteorologii spun că asemenea ger nu a mai fost de 5 ani.

Ultimele imagini cu “Varză” în viaţă au fost filmate de colegii de la Ziarul Clujean. De la minutul 7.22 se poate vedea cum un echipaj de la Poliţia Locală încearcă să-l urce pe acesta în maşină pentru a-l transporta la Centrul de Găzduire Temporară de pe Oaşului, dar, din cauza faptului că era îngheţat “Varză” nu îşi poate îndoi picioarele. Atunci, în ajutorul acestuia a fost chemat un echipaj SMURD care l-a transportat la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter