Actualitate

EXCLUSIV - Incendiu la Memo 10, restaurantul Primăriei. Focul a fost stins repede. - FOTO & VIDEO

Pompierii clujeni au intervenit joi seară, în jurul orei 21, pentru un incendiu, care s-a dovedit de mici proporţii, la restaurantul Memo 10 din centrul Clujului. La faţa locului a ajuns şi primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc.

UPDATE Câteva lemne depozitate la demi-solul restaurantului deţinut de Primăria Cluj-Napoca în centrul oraşului, Memo 10, au luat foc, fumegând puternic în afară printr-una din sitele de evacuare din exteriorul clădirii, joi seară în jurul orei 21. Administratorul imobilului a alertat imediat pompierii, care au ajuns în scurt timp la faţa locului, reuşind să stingă rapid focul izbucnit. "Am sosit de la serviciu, era flacără aprinsă când am ajuns. Au ars nişte deşeuri depozitate pe un culoar de la demisol", a relatat Florin Tolan, locatar în clădirea în care funcţionează restaurantul şi administrator al clădirii. La demisolul clădirii al cărei co-proprietar este şi Primăria Cluj-Napoca se află beciuri ale mai multor locatari, pe culoarul care asigură accesul fiind depozitate materiale diverse. Culoarul respectiv este şi el o proprietate comună, nu doar a unuia, a explicat administratorul.

De unde s-ar fi aprins focul?

Potrivit lui Gelu Vişan, directorul Serviciului Cantină de Ajutor Social şi Pensiune al Primăriei Cluj-Napoca, prin care este administrat restaurantul Memo 10, cel mai probabil un trecător a aruncat un muc de ţigară aprins prin grilajul de evacuare al culoarului respectiv, chiar în dreptul sitei fiind depozitate câteva lemne. Responsabilul de Serviciul Cantină Socială al Primăriei era foarte abătut, adăugând că abia s-a întors în localitate: "Vă daţi seama, eşti sunat că e incendiu... Din fericire nu a durat mult intervenţia, pompierii au stins rapid. Nu aveam nimic depozitat acolo, tot ce preparăm vindem imediat", a explicat Vişan. Sunt de notorietate incendiile foarte ample care au izbucnit în ultimii ani la localuri din centrul oraşului, precum "Livada" de pe strada Clinicilor, sau "Janis Stuff" / fostul "Nera", de pe strada Victor Babeş. De această dată incidentul a fost de mică amploare: "Vom face de mâine ceva, o să schimbăm sitele de evacuare cu unele mai dese, să nu mai pătrundă nimic", a declarat Vişan, care a mărturisit că a avut nevoie de un calmant pentru a se linişti.


Pompierii au trimis trei echipaje

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a trimis la faţa locului trei echipaje, pentru a evita orice risc, Wolkswagen-ul care intervine cu precădere în zonele aglomerate dar şi două autospeciale: "Nu a fost o intervenţie complicată. Ca să evităm orice risc au mers echipaje suplimentare, unul singur a rămas la faţa locului, realizând limitarea şi apoi stingerea", a explicat Ciprian Cornea, responsabil de comunicare al ISU Cluj. Pompierii au securizat trotuarul din faţa restaurantului, dar după ce au anihilat complet fumul au desecurizat zona.

Emil Boc, la faţa locului

Primarul Emil Boc a sosit şi el la faţa locului, aflându-se în trecere, potrivit directorului de la Memo 10. Edilul a discutat câteva minute cu Gelu Vişan după care a plecat, fiind de aceeaşi părere că sitele exterioare de evacuare trebuie înlocuită. O sită care comunică la demisol există şi în bucătăria restaurantului, însă fumul care a ieşit pe acolo a fost de intensitate mai mică, potrivit directorului.Vişan a explicat că restaurantul va funcţiona normal începând de mâine. 


Restaurantul Memo 10, situat pe strada Memorandumului din centrul oraşului Cluj-Napoca, a fost inaugurat în februarie 2010, în timpul fostului primar Sorin Apostu, fiind administrat prin Serviciul de Cantină Socială al municipalităţii şi a devenit unul din localurile cunoscute din zona centrală.

 


 

abonare newsletter