Actualitate

Clujenii au ieşit, din nou, în stradă: „Fără graţiere! Fără amnistie! Clujul n-are amnezie!” şi „Graţieri cu dedicaţie, doar peste cadavrele noastre” - GALERIE FOTO

Sute de clujeni s-au adunat miercuri seara în Piaţa Unirii unde protestează faţă de Legea graţierii.

În Piaţa Unirii la ora 18.00, oră la care a fost anunţat protestul, se aflau peste 250 de persoane.

Protestatarii fluieră, huiduie şi strigă “ruşine”, în timp ce ţin în mână pancarte cu următoarele mesaje: “Vrem democraţie, fără amnistie”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, “Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, “În democraţie, hoţii stau în puşcărie”.


La faţa locului au ajuns şi foarte multe forţe de ordine.

Potrivit participanţilor la miting, care nu este autorizat, ei s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca ca urmare a apelurilor lansate pe reţelele de socializare.


Un jandarm a încercat să-l legitimeze pe unul dintre participanţi, mulţimea a reacţionat strigând „Jandarmeria apără hoţia” iar jandarmul s-a retras.

„Suntem în punctul în care ne putem întoarce în timp, evoluţia democratică a României nefiind garantată. Evoluţia poate fi întoarsă printr-o simplă ordonanţă de urgenţă, semnată de câteva marionete ale unui partid şi grupuri de interese ajunse la putere. Sunt ordonanţe date cu dedicaţie, probabil pentru politicienii penali”, a declarat unul dintre clujenii participanţi.


Protestul de la Cluj s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, fără alte incidente.

„Toată munca unor procurori, judecători, ONG-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaţilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor”, arată iniţiatorii protestului.


„Nu legii graţierii – Cluj” – acesta este numele paginii de Facebook care i-a invitat pe clujeni să protesteze faţă de intenţiona PSD de a promova o lege a graţierii.

„Ne strângem preventiv în Piata Unirii din Cluj”, au scris organizatorii.


Mitinguri au fost organizate în mai multe oraşe din ţară, respectiv Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Bucureşti.

Mii de utilizatori Facebook şi-au anunţat participarea la protestele organizate de grupul online "Corupţia ucide"- ca reacţie la modificările aduse de Guvernul Grindeanu la legile penale.

„Suntem, după nişte ani de greoaie evoluţie, în punctul în care ne putem întoarce în timp. Evoluţia nu e garantată, ea poate fi ştearsă cu o simplă ordonanţă de urgenţă semnată de câteva marionete ale unor partied şi grupuri organizate ajunse la putere. Toată munca unor procurori, judecători, ONG-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaţilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor”, mai arată organizatorii protestului.

Organizatorii atrag atenţia şi asupra altor probleme: „ Deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătură directă cu viitorul nostru: în Învăţământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituţii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate şi funcţionează doar pentru interesele Lor”.

Invitaţia la protest s-a terminat cu următorul mesaj: ”Democraţia nu se sfârşeşte cu votul şi instalarea unora la putere. E mult de apărat şi împreună putem să o apărăm”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter