Actualitate

Imagini ŞOCANTE. Mai multe vaci moarte, prinse în gheaţă - FOTO

De imagini îngrozitoare au avut parte mai mulți săteni din Mintiu Gherlii, care au găsit în Valea Fizeșului, care străbate localitatea, mai multe vaci înecate, prinse în apa înghețată. ATENŢIE, imagini cu un puternic impact emoţional!

Vacile sunt acolo de mai multe zile, spune o femeie, care a făcut apel la autorități, însă fără niciun rezultat până acum. “De două zile sun la Protecția Animalelor, sa vină să vadă ce grozăvii se întâmplă aici, dar nu răspunde nimeni la telefon”, spune femeia, care aruncă vina pe un proprietar de vaci din zonă. Acesta este acuzat că nu are grijă de animalele sale, care pasc chiar în acea zonă, scrie someseanul.ro.

Din câte se pare, vacile ar fi venit la malul apei pentru a se adăpa, însă, odată pătrunse deasupra apei, gheața s-a rupt sub greutatea lor și animalele au rămas captive în apa înghețată, neavând nicio șansă de scăpare.


Primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, a declarat că a fost sesizat de câțiva localnici despre această situație și a trimis imediat la fața locului reprezentanți ai P0liției Locale pentru a investiga cazul. Edilul mai spune că a transmis proprietarului de vaci din zonă să-și scoată animalele din apa înghețată, însă acesta refuză să facă acest lucru, spunând că vacile nu sunt ale lui.

Imaginile sunt absolut teribile, cel puțin trei vaci fiind observate înghețate în apa Văii Fizeșului, iar localnicii sunt îngroziți, bănuind că ar fi vorba despre mai multe animale captive în ghețuri. Mai mult, chiar la momentul realizării imaginilor de la fața locului, alte vaci au fost observate venind la vale pentru a se adăpa, ceea ce poate duce la creșterea numărului de animale moarte.


Singura soluție de identificare a aparținătorilor vacilor moarte este intervenția unui medic veterinar, asta pentru că animalele au crotal în ureche, ceea ce poate duce la identificarea stăpânului. Doar că Mintiu Gherlii nu are la acest moment medic veterinar, acesta fiind suplinit de medicul din comuna Mica. Însă nici acesta nu poate interveni la acest moment în zonă, din cauza pericolului la care se poate expune, neavând cum să ajungă la vaci pentru a face identificarea decât riscând să umble pe gheața formată deasupra văii.

Astfel, animalele moarte vor rămâne mai multe zile în gheața groasă de pe Valea Fizeșului, cel puțin până vremea se va mai îmbuna și gheața se va topi, abia apoi putându-se face identificarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter