Actualitate

Traficanţi de persoane, prinşi pe Aeroportul Cluj. Cum au reuşit doi nemţi să exploateze zeci de români

Procurorii DIICOT au prins pe Aeroportul din Cluj-Napoca doi cetăţeni care încercau să fugă din România.

Procurorii  DIICOT au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mette Christian Gerhard Heinrich Albert, cetăţean german, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane  şi Kulas Eva, cetăţean român, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de complicitate la  trafic de persoane.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iulie 2014- iulie 2015, inculpatul Mette Christian Gerhard Heinrich Albert, cu ajutorul inculpatei  Kulas Eva, a recrutat din România, prin inducere  în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a  exploatat, prin supunerea la executarea unor  munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit s-a stabilit că victimele erau constrânse să presteze diferite munci, sau să îndeplinească diferite servicii, în agricultură, pe o plantaţie de căpşuni. La data de 4 ianuarie 2017 inculpaţii au fost depistați  în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca”, susţine DIICOT.


Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională.

Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a  inculpaţilor pentru  o perioadă de 30 de zile.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter