Actualitate

TRAGEDIE Studentă la Cluj, moartă după ce a fost lovită în cap de un indicator rutier

O tânără de 21 de ani a murit la spital după ce a fost lovită în cap de un indicator rutier rupt de un şofer care a pierdut controlul volanului.

Potrivit medicilor, rănile provocate la cap de ţeava de metal a indicatorului rutier au fost incompatibile cu viaţa.

Tânăra a ajuns în stare gravă la spital, vineri seară, cu fractură deschisă de craniu, după ce a fost lovită de un indicator rutier doborât de o maşină într-o intersecţie din municipiul Vaslui, în timp ce victima se afla pe trotuar, în dreptul unei treceri de pietoni.


Potrivit primelor informaţii oferite de poliţişti, şoferul de 19 ani, din municipiul Vaslui, a pierdut controlul asupra direcţiei maşinii în sensul giratoriu din zona ICIL din cauza vizibilităţii reduse pe motiv că ar fi avut geamurile aburite după ce a ieşit de la o spălătorie din zonă.

Astfel, tânărul aflat la volan a părăsit partea carosabilă şi a lovit indicatorul care semnaliza trecerea de pietoni din faţa Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. În cădere, semnul metalic de circulaţie a lovit o tânără de 19 ani care circula pe trotuar.


”Victima prezenta o fractură deschisă de craniu, cu hemoragie puternică şi evisceraţie de creier. Tânăra a fost transportată în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după zeci de minute de resuscitare, şansele de supravieţuire fiind reduse”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 20 de ani, care luase de curând permisul.


Acesta le-a declarat poliţiştilor că a fost la spălătorie cu maşina, iar într-un sens giratoriu a pierdut controlul volanului şi nu a mai văzut nimic din cauza gemurilor aburite. Maşina a ajuns pe trotuar şi a lovit un indicator de circulaţie, din dreptul unei treceri de pietoni. Indicatorul a lovit în cap o tânără care mergea către casă.

Tânăra era studentă la Cluj şi a venit la Vaslui pentru a petrece sărbătorile alături de familie.


Poliţiştii au început o anchetă şi au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter