Actualitate

Mitropolitul Clujului, mesaj extrem de dur de Crăciun: ” În România s-au făcut 22 de milioane de avorturi. O ţară întreagă a fost ucisă”

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a transmis un mesaj extrem de dur de Crăciun, în care a vorbit despre avorturi. Acesta a catalogat avortul drept ”cel mai păcătos mod de a lua viaţa unui om” şi a precizat că în ţara noastră, în ultimii 50 de ani, au fost făcute 22 de milioane de avorturi. ”O ţară întreagă a fost ucisă”, a spus Mitropolitul Clujului.

„Nevinovăţia pruncilor” – acesta este titlul mesajului tradiţional de Crăciun transmis credincioşilor de ÎPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

 “Irod are urmaşi. În România, în ultimii cincizeci de ani, s-au făcut 22 de milioane de avorturi. O ţară întreagă a fost ucisă. Pentru că avortul sau întreruperea sarcinii, nu este un oarecare act nepermis moral, ci este, fără nici un fel de nuanțări, ucidere. Este ucidere cu premeditare. Este ucidere, mai vinovată, mai păcătoasă şi mai urâtă de Dumnezeu decât orice ucidere, pentru că ia dreptul la viaţă unei fiinţe omeneşti înainte de a o gusta şi mai ales înainte de a se învrednici de Sfântul Botez. Şi nu este singura agresiune împotriva pruncilor, deşi e cea mai gravă, ci se păcătuieşte împotriva lor şi printr-o seamă de mijloace de a-i corupe”, spune ÎPS Andrei.


În mesajul lui, Mitropolitul Clujului a vorbit şi despre educaţia sexuală şi accesul facil la site-urile erotice.

“Modalităţi perverse prin care se încearcă prematur o educaţie sexuală, accesul facil la site-urile erotice, influenţa prieteniilor rele, le mutilează sufletul şi le pun în pericol sănătatea. Să nu uităm că orice copil este unicat, un fir curat gingaş şi sfânt, care aşteaptă să înflorească şi să dea rod. Acest pui de om nu trebuie neglijat şi, cu atât mai puţin, nu trebuie corupt. Şi dacă totuşi catastrofa s-a produs prin neglijenţa celor mari sau, mai rău, prin aportul lor, la ce se ajunge? La o generaţie aproape descreştinată. La o generaţie robită de patimi, care adesea te înspăimântă. Petrecerile care au loc ziua, dar mai ales noaptea, n-au eleganţa pe care ar dori-o un tânăr educat şi manierat. Părinţii şi profesorii sunt într-o continuă dezorientare referitor la mijloacele de salvare", a mai spus ÎPS Andrei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter