Actualitate

Ce spun în rechizitoriu procurorii care l-au trimis în judecată pe Seplecan

Mihai Seplecan a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în dosarul în care este acuzat că a folosit o diplomă falsă pentru a se angaja în diferite posturi.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan a fost trimis în judecat pentru uz de fals. Seplecan este acuzat că s-a folosit de o diplomă falsă, care purta antetul Universității Spiru Haret din București, pentru a se angaja în diferite posturi pde conducere.

Procurorii l-au anchetat pe Seplecan și pentru fals material și înșelăciune dar nu au reușit să adune suficiente probe că politicianul liberal a falsificat diploma respectivă, motive care i-au făcut pe procurori să claseze dosarul penal sub aspectul comiterii celor două infracțiuni.


Parchetul dispune ”trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Seplecan Mihai sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, în formă continuată. Clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, întrucât fapta nu este tipică în planul laturii obiective”.

În cuprinsul rechizitoriul se arată că: ”Fapta inculpatului Seplecan Mihai care, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a folosit, în anul 2010, diploma de licenţă falsificată având seria D, nr. 0115367, aparent eliberată de către Universitatea Spiru Haret din Bucureşti sub nr. 216/09.12.2006 pe numele Szeplekan Ş. Mihai, înscris oficial ce atestă contrar realităţii că inculpatul este licenţiat în ştiinţe juridice, în vederea susţinerii examenului de disertaţie în cadrul programul master de studii Ştiinţe penale şi criminalistică al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, respectiv a folosit în perioada 2008 – 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale diploma falsă indicată mai sus, în vederea creării raporturilor de muncă cu instituţii publice şi cu societăţi comerciale, cu consecinţa încadrării sale în muncă, după cum urmează: în funcţia de director dezvoltare în cadrul SC S.S.H. Hidroserv S.A. – Sucursala Cluj, în funcţia de referent de specialitate în cadrul SC Electrica Furnizare SA, respectiv în funcţia de director adjunct comercial, în funcţia de consilier personal al primarilor comunelor Sânmartin, Sînpaul şi Ţaga, post printre ale cărei cerinţe de eligibilitate se număra studiile superioare juridice sau administrative, în funcţia de consilier juridic al primarului comunei Beliş, în funcţia de jurisconsult în cadrul SC K&P Construct SRL”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter