Actualitate

Cum sărbătoresc clujenii ziua de 1 Decembrie

Clujenii sunt aşteptaţi să participe la o serie de evenimente cu ocazia zilei de 1 Decembrie. De asemenea, spre seară, vor putea asista la concertele trupelor Holograf și DJ Project , care vor avea loc în Piaţa Unirii.

Programul manifestărilor organizate joi, 1 Decembrie 2016, în municipiul Cluj-Napoca cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României va începe la ora 12.00 în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca unde va avea loc slujba Te-Deum.

Slujba religioasă va fi urmată la ora 12.30 de ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Aproximativ 300 de militari şi specialişti din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.


Începând cu ora 14.00 clujenii sunt aşteptaţi la  spectacolul Copiii sărbătoresc Marea Unire, ediţia a III a. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 330 de elevi din mediul rural, respectiv din 24 de localităţi clujene, susţinut de elevi ai Colegiului de Muzică  „Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Ansamblului folcloric „Dor Clujean“, Ansamblului folcloric „Valea Someşului” din Gherla şi Grupul vocal folcloric „Olpretul” din Bobâlna.

De asemenea, şi Primăria Cluj Napoca anunţă că Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Cluj-Napoca, în Piața Unirii. Ziua de 1 Decembrie marchează în același timp deschiderea Târgului de Crăciun Cluj-Napoca.Spectacolul folcloric, aprinderea luminilor de sărbători în întreg orașul, concertele trupelor Holograf&Dj Project, un spectaculos foc de artificii - sunt momentele principale ale zilei tuturor românilor.

Programul zilei


Piața Unirii
ora 15:00 Spectacol folcloric
ora 19:00 – aprinderea iluminatului de sărbători
19:05 - Concert HOLOGRAF – Piața Unirii
20:00 - Spectacol de ARTIFICII – Piața Avram Iancu
20:15 - Concert DJ PROJECT – Piața Unirii

De asemenea, patinoarul din Piaţa Unirii va fi deschis de 1 Decembrie, iar intrarea va fi gratuită între orele 10:00 – 22:00.
 


 

abonare newsletter