Actualitate

Fostul şef SIE, Teodor Meleşcanu, audiat într-un dosar de corupţie

Fostul ministru de Externe va fi audiat, ca martor, într-un dosar penal aflat în apel la Înalta Curte, cu privire la un eveniment din vremea când era director al Serviciului de Informații Externe (SIE). Audierea a fost solicitată de fostul președinte al Consiliului Județena Cluj, Horea Uioreanu.

teodor melescanu sursa fotoe evz.ro teodor melescanu sursa fotoe evz.ro

Teodor Meleșcanu este citat în dosarul în care, pe fond, la Curtea de Apel Cluj, Horea Uioreanu a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru instigare la savârsirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, scrie clujust.ro.

În dosar au mai fost urmăriți penal un fost subofițer SRI, Anca Elena Albu, mama acesteia, și fostul subprefect de Cluj Mihnea Iuoraș. Aceștia, însă, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și nu au mai fost trimiși în judecată. Uioreanu nu a recunoscut faptele și este judecat. Dosarul se află acum în faza de apel la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).


La termenul de judecată precedent, judecătorii au dispus: ”Încuviinţează proba cu audierea martorilor Albu Anca Elena şi Teodor Meleșcanu solicitată de inculpatul Uioreanu Horea Dorin. Amână cauza şi acordă termen la data de 14 decembrie 2016, ora 09:00, Secţia Penală, pentru când se citează martora Albu Anca Elena la adresa cunoscută din dosarul instanţei de fond a Curţii de Apel Cluj şi martorul Teodor Meleșcanu la adresa pusă la dispoziţie de apărare. Pune în vedere inculpatului şi apărătorului acestuia ca într-un termen de 5 zile să depună la dosar adresa martorului Teodor Meleşcanu în vederea citării acestuia”.

Următorul termen de judecată este în 14 decembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter