Actualitate

„Pierdut” în curtea spitalului

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/19_ziua/05 cristiana ciortea conf spitalul judetean upu rp 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi va începe o anchetă în cazul unui sexagenar găsit în suferinţă, după externare, în curtea Clinicii Medicale II.

O anchetă va fi efectuată în cazul unui sexagenar spitalizat miercuri, pentru o zi, la secţia ORL a Clinicii Medicale II şi găsit vineri, într-o stare precară, în pijama, în curtea spitalului.

În momentul în care a fost găsit, bărbatul era capabil să răspundă doar în scris celor ce l-au chestionat privitor la situaţia în care se află şi care l-au transportat apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe.


Investigaţie detaliată

Şeful Direcţiei de Sănătate Cluj, Dorina Duma, a declarat vineri pentru Agerpres că este extrem de preocupată de acest incident şi că îşi va întrerupe concediul pentru elucidarea circumstanţelor în care bătrânul suferind a rămas fără niciun sprijin sanitar.


Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Cristiana Ciortea, şi unitatea sanitară unde a fost spitalizat pacientul va face astăzi o investigaţie detaliată, iar în cazul în care se va dovedi ca eroarea este a corpului medical va urma o sancţiune foarte dură.

Ce s-a întâmplat?


Pacientul a venit la spital în 13 iulie, cu ambulanţa, în pijama. A fost internat pentru o zi şi un examen clinic. A doua zi, bărbatul a dorit să fie externat. Avea asupra lui un bilet cu o adresă de pe strada Oaşului.

Primele investigaţii relevă că bărbatul ar fi cerut să fie externat pe propria lui răspundere. El a ieşit din spital pe picioarele lui, situaţie care a determinat cadrele sanitare să nu ia legătura cu Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei.


Vineri, se pare că bătrânul ar fi dorit să revină la spital, dar personalul instituţiei susţine că nu se ştie cum a ajuns acesta în curtea unităţii medicale. Nu a intrat în clinică, iar personalul spitalului spune că i-ar fi acordat, cu siguranţă, îngrijiri medicale în situaţia în care ar fi sesizat prezenţa lui.

Bărbatul nu are un domiciliu stabil şi s-a aflat, cu ani în urmă, în îngrijirea unui cămin de bătrâni unde a avut neînţelegeri cu vârstnicii aflaţi acolo şi cu personalul instituţiei, locuind apoi la o familie de pe strada Oaşului.

abonare newsletter