Actualitate

Cetăţean român, găsit mort după cutremurul din Italia

Un cetăţean român a fost găsit mort, luni dimineaţă, în maşina în care şi-a petrecut noaptea după cutremurul de 6,5 grade produs duminică în centrul Italiei, anunţă surse citate de presa italiană.

Medicii de pe ambulanţă ajunşi la faţa locului au fost nevoiţi să constate decesul românului. Sursa foto: Flickr. Medicii de pe ambulanţă ajunşi la faţa locului au fost nevoiţi să constate decesul românului. Sursa foto: Flickr.

Românul în vârstă de 56 de ani a fost găsit mort luni la ora 06:40 (07:40, ora României) în localitatea Accumoli, situată în provincia Rieti (regiunea Lazio), afirmă surse citate de cotidianul Corriere della Sera şi de postul tv TRC.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit la Accumoli în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminică dimineaţă. De altfel, localitatea a fost epicentrul cutremurului de 6,2 grade produs în august şi soldat cu 298 de morţi.


Cea mai probabilă cauză a decesului

Românul, ca de altfel sute de persoane din zonele afectate de cutremurele din centrul Italiei, a ales să doarmă în maşină în cursul nopţii de duminică spre luni de teama replicilor seismice. Autorităţile italiene încearcă să afle cauza decesului, suspectând un stop cardio-respirator din cauza temperaturilor scăzute. Imigrantul român era angajat al unei ferme din apropiere.

Potrivit autorităților, 30.000 de români locuiesc în regiunile din centrul Italiei, care au fost afectate de cutremur. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar alte 15.000 au rămas fără locuinţe în urma cutremurului produs duminică în centrul Italiei.


Panică în Italia

Mii de persoane au ieşit pe străzi din cauza seismelor, semnalându-se scene de panică. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă. Clădiri întregi au fost evacuate din raţiuni de precauţie. Sute de clădiri s-au prăbuşit, iar alte mii au suferit daune structurale, pagubele fiind estimate la zeci de milioane de euro. Amatrice, este o altă localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale. În orăşelul Norcia s-a prăbuşit Basilica San Benedict. Prăbuşiri de clădiri au fost înregistrate şi în localităţile Castelsantangelo sul Nera şi Preci. Ca măsură de precauţie, la Roma au fost închise catedralele San Paolo şi San Lorenzo.

abonare newsletter