Actualitate

Asociația Produs de Cluj a impresionat (şi) la Târgul Național pentru Artizanat și Mesteșuguri

Asociația Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a reuşit să impresioneze într-un mod extrem de plăcut organizatorii şi publicul prezent la ediţia 2016 a Târgului Naţional pentru Artizanat și Mesteșuguri.

Desfășurat în perioada 28-30 octombrie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, MeşteşugarFest - România Creativă, a reunit aproximativ 150 de meşteşugari specializaţi în confecţionarea de produse de artizanat, 15 dintre ei fiind prezenţi la eveniment cu sprijinul direct al Asociației Produs de Cluj.

Concret, Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă la târg cu artizani care au expus costume populare, obiecte de lemn, împletituri și sculpturi în lemn, bijuterii confecționate manual, păpuși din ceramică îmbrăcate în port popular, ţesături, obiecte de marochinărie, articole de îmbrăcăminte, sticlă artizanală și ceramică. Delegaţia clujeană a meşteşugarilor a fost completată de ansamblul de dansuri Valea Someşului şi de artişti locali, dar de anvergură naţională. Recunoaşterea valorii acestora a fost dată atât de organizatori cât şi de publicul spectator, ei fiind desemnaţi să evolueze la momentul care a marcat deschiderea oficială a târgului.


„Dincolo de succesul evident al evenimentelor pe care le organizează pe cont propriu, Asociaţia Produs de Cluj reuşeşte să reprezinte Clujul cu mândrie, la fiecare eveniment la care participă, în ţară sau străinătate. Considerăm că această organizaţie a reuşit să promoveze tot ceea ce are judeţul nostru mai valoros în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului, dar şi a produselor tradiţionale”, consideră Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Târgul Naţional pentru Artizanat și Mesteșuguri s-a înscris în Programul Național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, program care are în vedere stimularea dezvoltării mesteșugurilor și a micii industrii din România, dar și protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operații executate manual.

Ultimele Stiri
abonare newsletter