Actualitate

Rezultate excelente pentru nevăzătorii clujeni la Campionatele Europene de Nataţie IPC

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/19_ziua/05 nevazatori.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cinci sportivi români au format echipa care au reprezentat cu succes România, pentru prima dată, la Campionatele Europene de Nataţie IPC.

E vorba de patru tineri clujeni cu deficienţe de vedere, cu vârste între 14-16 ani - Samuel Ciorap, Naomi Ciorap, Petrişor Prundaru şi Valentin Velecico -, împreună cu un tânăr înotător cu dizabilităţi fizice, Ionel Romaniuc (16). Acesta din urmă a fost însoţit de asistentul lui, Andrei Griguta, iar alături de tineri a fost şi antrenoarea lor, Emese Maniu, şi Sally Wood-Lamont.

În total, la competiţie au participat 440 de sportivi din 36 de ţări, iar pentru înotătorii români a fost cea mai dură competiţie de până acum, ei formând una dintre cele mai tinere echipe din competiţie şi concurând cu sportivi cu o experienţă de cel puţin zece ani.


Naomi Ciorap a obţinut locul 4 la proba de 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras şi locul 5 la 50 m liber, calificându-se la toate aceste probe pentru Londra 2012. Ea s-a clasat de asemenea pe locul 2 în proba de 100 m spate feminin şi pe locul 6 la 100m liber.

Samuel Ciorap a obţinut doar locul 6 în finala de 100 m bras, cu un timp de 1.12 minute – cel mai bun timp al său de până acum. Samuel s-a calificat de asemenea pentru Londra la 50 m liber, chiar dacă nu a obţinut un loc în  primii şase.


Valentin şi-a îmbunătaţit cel mai bun timp cu 6 secunde la 100 m bras, obţinând locul 5, ceea ce înseană că acum este al 5-lea în clasamentul european. Cu toate că nu au câştigat nicio medalie, tinerii înotători au obţinut rezultate bune şi toţi şi-au îmbunătăţit cel mai bun timp cu 3 până la 7 secunde în toate probele, demonstrând că sunt capabili să se perfecţioneze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter