Actualitate

Pe o stradă intens circulată din Cluj-Napoca limita de viteză a fost redusă la 30 km/h. Ce i-a determinat pe poliţişti să ia o asemenea măsură

În doar 3 ore, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 30 de conducători auto care circulau pe strada Splaiul Independenței din Cluj-Napoca cu viteză peste limita legală.

La data de 25 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum ori a vitezei excesive.

“Astfel, în intervalul 15:30 – 18:30, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea participanților la trafic care, prin nerespectarea regimului legal de viteză sau a altor norme rutiere, pun în pericol viața sau sănătatea lor și a celorlalți. Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, fiind utilizat și aparatul radar Trucam”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reținute pentru depășiri neregulamentare și unul pentru depășirea vitezei legale. Astfel, a fost depistat un conducător auto care circula cu 81 km/h. Acestuia i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aplicată o amendă în valoare de  de 1125 de lei.


“În cursul săptămânii trecute, în zona respectivă au fost montate indicatoare cu semnale luminoase și au fost aplicate benzi rezonatoare pentru atenționarea și determinarea conducătorilor auto să respecte normele rutiere. De asemenea, limita de viteză a fost redusă la 30 km/h”, mai spun poliţiştii clujeni.

abonare newsletter