Actualitate

Românii susţin înăsprirea legislaţiei pentru protecţia animalelor

Conform unui sondaj efectuat de Institutul de Studii Sociale şi Politice (ISSPOL), românii susţin înăsprirea legislaţiei pentru protecţia animalelor.

Autorităţile din Sibiu au ucis un urs care s-a plimbat prin centrul oraşului, timp de trei ore. În tot acest timp, animalul nu a putut fi tranchilizat, iar în cele din urmă, a fost împuşcat. Autorităţile din Sibiu au ucis un urs care s-a plimbat prin centrul oraşului, timp de trei ore. În tot acest timp, animalul nu a putut fi tranchilizat, iar în cele din urmă, a fost împuşcat.

În perioada 17 - 20 octombrie, ISSPOL a efectuat un sondaj de tip CATI, reprezentativ la nivel naţional, cu scopul identificării atitudinii românilor faţă de legile din România şi de modul în care acestea ar trebui aplicate. Printre temele studiate se numără şi atitudinea faţă de legile privind protecţia animalelor. 

Astfel, în contextul cazului ursului din Sibiu şi al altor situaţii în care au fost implicate animale, participanţii la studiu au fost întrebaţi dacă pedepsele împotriva celor care fac rău animalelor ar trebui înăsprite. 

"Majoritatea românilor (85%) ar fi de acord cu această măsură, dintre care cei mai mulţi sunt tineri între 18 şi 34 de ani. De asemenea, femeile şi persoanele cu studii sub medie sunt interesate, într-un procent mai mare, de înăsprirea legii privind protecţia animalelor", se arată în studiu.

abonare newsletter