Actualitate

Premiera filmului “Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, în week-end la Comedy Cluj

Cel mai recent film al regizorului Radu Jude, "Inimi cicatrizate", va avea premiera sâmbătă seară, la Festivalul Internaţional Film Comedy Cluj.

"Primul week-end al festivalului îmbină premierele cinematografice cu teatrul. Sâmbătă, de la ora 20,00, la cinema 'Florin Piersic', este programată premiera celui mai recent film semnat de Radu Jude care, după succesul internaţional cu 'Aferim', a ridicat mult aşteptările publicului", anunţă organizatorii festivalului.


Tot sâmbătă, de la ora 15,00, la acelaşi cinematograf, poate fi văzut filmul "Farsa la nivel de artă", prima proiecţie din secţiunea "Docu-Comedy". 

Patru dintre cele opt filme aflate în competiţia pentru Cel mai bun film la Comedy Cluj 2016 îşi au premierele în acest sfârşit de săptămână, iar scurtmetrajele studenţeşti din competiţia de profil rulează şi ele, duminică, de la 17,30, la Cinema City Iulius Mall. 

Alte scurtmetraje, de data aceasta cele din competiţia mare, sunt proiectate duminică, la cinematograful 'Dacia', din cartierul Mănăştur, recent reintrat în circuitul cultural, după ce a fost restaurat de autorităţile locale. Toate proiecţiile de aici sunt gratuite. 

Duminică seara, publicul va avea de făcut o alegere foarte dificilă, susţin organizatorii, între piesa "Politik.ON" şi premiera în România a filmului "Swiss Army Man". 

"Politik.ON" este cea mai proaspătă piesă semnată de Radu Iacoban, care îi readuce la Cluj pe Andreea Vasile, Ionuţ Grama şi Letiţia Vlădescu, într-o comedie cu o temă politică: alegerile şi manipulările din campanii. Spectacolul se joacă de la 19,30, pe scena Studioului 'Euphorion' la Teatrul Naţional. 

"Swiss Army Man" poate fi văzut de la 20,30, la cinema 'Florin Piersic'. 

Comedy Cluj a debutat, vineri seară, cu o sală plină de spectatori, veniţi să urmărească "Hunt for the Wilderpeople", filmul neozeelandez care a deschis cea de-a VIII-a ediţie a festivalului. 

"Am pregătit o ediţie foarte curajoasă ca şi selecţie şi sperăm că veţi profita la maxim de faptul că ne-am străduit să aducem filme din întreaga lume, de la Guatemala la Coreea de Nord, din Australia în Chile. Am dezvoltat şi secţiunea de teatru, avem cinci piese în premieră în Cluj", a spus, în cadrul galei de deschidere, Horaţiu Dan, directorul Comedy Cluj. 

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj se desfăşoară, la Cluj-Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016. Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană.

Etichete: comedy cluj
abonare newsletter