Actualitate

Ce soluție a găsit viceprimarul Anna Horvath? Vezi CE FACE în următoarele două luni.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Horvath Anna, aflată sub control judiciar pentru trafic de influenţă, a anunţat, pe contul său de socializare, că urmează să intre în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor, fiind incorect să fie remunerată dacă nu poate presta munca la primărie.

''Am toată încrederea că autorităţile abilitate ale statului sunt şi vor fi în căutarea adevărului. Pentru cele 60 de zile de investigaţii îmi voi depune cererea de concediu fără plată. Consider că ar fi incorect să obţii remuneraţie în condiţiile în care nu poţi presta munca la care te-ai angajat. Mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat, m-au asigurat de încrederea lor! Trebuie să ne continuăm drumul pe care am pornit, trebuie să ducem la bun sfârşit tot ceea ce ne-am asumat: reprezentarea corectă şi apărarea fermă a drepturilor şi a intereselor comunităţii, ale oamenilor care au nevoie de noi! (...) Doar adevărul este soluţia şi voi lupta întotdeauna spunând lucrurilor pe nume, direct şi făra teamă, pentru că pe teamă şi pe jumătăţi de adevăr nu vom putea construi un viitor sigur şi stabil'', a menţionat Horvath Anna.

Potrivit acesteia, responsabilitatea funcţiei de demnitate publică a fost mereu pentru ea ''o vocaţie'', iar îndatoririle de viceprimar au însemnat preocuparea sa ''permanentă'' pentru soluţionarea legală a problemelor oamenilor.

''Încă de la început am ştiut că, în condiţiile actuale ale birocraţiei exagerate şi ale legislaţiei ambigue din România, asumarea unei asemenea poziţii include, inevitabil, anumiţi factori de risc. Mulţi dintre cei care şi-au preluat, cu toată seriozitatea şi responsabilitatea poziţiile de reprezentare a comunităţii, în multe instituţii s-au confruntat cu situaţii absurde, inacceptabile într-o administraţie europeană, într-un sistem juridic coerent-fundament al democraţiei. În ceea ce mă priveşte, în activitatea mea de zi cu zi, deseori m-am confruntat cu multe situaţii dezolante, uneori de neimaginat, dar întotdeauna am avut puterea necesară să depăşesc aceste momente şi am reuşit să îmi reiau atribuţiile şi să duc la bun sfârşit sarcinile cu înverşunarea care mă caracterizează'', a mai scris Horvath.

Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Anna Horvath, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Printre obligaţiile impuse se află şi aceea să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie - mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat că derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire.

Anchetatorii au mai reţinut că, în acelaşi context, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe acelaşi om de afaceri şi în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

Etichete: DNA anna horvath
Ultimele Stiri
abonare newsletter