Actualitate

Conferinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România ia în discuţie proiectul noului Cod Aerian Civil

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) organizează, în perioada 12-14 octombrie, la Băile Felix, cea de-a 24-a Conferinţă şi Adunare Generală, a anunţat, marţi, AAR într-un comunicat de presă.

Prima zi a conferinţei va aduce în discuţie priorităţile aviaţiei civile din România în următorii patru ani. Totodată se vor aborda probleme legate de siguranţa aviaţiei, precum şi noile cerinţe aduse de legislaţia europeană în domeniu, dar şi aspecte cuprinse în proiectul Noului Cod Aerian Civil.

A doua zi a conferinţei este dedicată securităţii în domeniul aeroportuar, în contextul actualelor ameninţări teroriste, precum şi importanţei strategiilor comerciale şi de marketing pentru aeroporturile din România. În cadrul sesiunilor de dezbateri, reprezentanţii companiilor aeriene Blue Air şi Ryanair vor susţine prezentări despre importanţa parteneriatelor dintre operatorii aerieni şi aeroporturi în vederea dezvoltării traficului aerian.


În opinia preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, conferinţa şi Adunarea Generală a AAR au o semnificaţie importantă pentru industria aviaţiei civile din ţara noastră, deoarece în cadrul evenimentului sunt dezbătute şi analizate probleme actuale din domeniul infrastructurii aeroportuare şi aspecte legate de regulamentele europene din aviaţia civilă.

"Împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai Autorităţii Aeronautice Civile Române şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul aviaţiei încercăm să găsim cele mai bune soluţii şi strategii pentru îmbunătăţirea cadrului de reglementare a aviaţiei civile, pentru dezvoltarea aeroporturilor din România, precum şi pentru creşterea traficului de pasageri, astfel încât aviaţia civilă din România să fie la nivelul standardelor europene şi internaţionale. Suntem convinşi că acest eveniment va fi marcant pentru industria aviaţiei civile din România şi din punct de vedere al numărului însemnat de participanţi înscrişi anul acesta, ceea ce denotă o preocupare tot mai mare pentru transportul aerian", a declarat Ciceo.

Conferinţa AAR este cea mai importantă manifestare de acest gen din sectorul aviaţiei civile din România şi reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră. De asemenea, vor fi prezenţi directori din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române şi ROMATSA, preşedinţi de consilii judeţene, directori ai aeroporturilor din România, precum şi reprezentanţi ai companiilor aeriene şi agenţi economici din ţară şi din străinătate, cu activitate în domeniul aeroportuar.


AAR reuneşte ca membri permanenţi 16 aeroporturi civile din România, precum şi membri asociaţi, companii cu activităţi conexe domeniului de activitate aeroportuar: ROMATSA, societăţi de proiectare şi construcţii, furnizori de produse şi servicii sau alte activităţi non-aeroportuare.

abonare newsletter