Actualitate

Baza aeriană de la Câmpia Turzii are avioane noi

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat că primele şase aeronave F-16 Fighting Falcon vor fi preluate astăzi din Portugalia, etichetând ziua drept una "istorică".

"Primele şase aeronave F 16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forţelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine, 28 septembrie. Deşi ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziţii, fie ele şi majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România şi armata sa", a scris ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit hotnews.ro preţul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro, ele urmând să staţioneze la bazele aeriene de la Feteşti şi Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion. Potrivit specialiştilor, România are nevoie de 48 de aeronave multirol, adică patru escadrile.


Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, respectiv 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, au plecat în Portugalia în luna septembrie 2014, pentru un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16.

Aeronavele, care sunt modernizate la standardul F-16 MLU M5.2, vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor a fost făcută în două etape.

Ultimele Stiri
abonare newsletter