Actualitate

Deputatul liberal Ioan Oltean, audiat la DNA

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Oradea continuă miercuri audierile, fiind convocat deputatul PNL Ioan Oltean, care nu a făcut declarații, precum și fostul prefect de Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea.

Senatorul Gavrilă Ghilea a declarat, după ce a ieșit din sediul DNA Oradea, că a fost audiat ca martor.

Tot în cursul zilei de miercuri vor mai da declarații la DNA Oradea chestorul Liviu Popa, șeful Inspectoratului județean de Poliție Bihor, și comisarul-șef Remus Indrei, șeful Poliției municipiului Beiuș. Deocamdată, în cazul chestorului de poliție Liviu Popa nu se cunosc acuzațiile și nici calitatea pe care o are în dosar.


Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii din cadrul DNA Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014.

Au fost efectuate trei percheziții domiciliare în trei locații, situate în municipiul Oradea, din care două la sediul unei instituții publice.


Ioan Oltean este deputat din partea Partidului Naţional Liberal din Bistriţa şi este un apropiat al primarului Emil Boc (PNL) şi a europarlamentarului Daniel Buda (PNL).

Vă reamintim că Ioan Oltean a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitești, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

abonare newsletter