Actualitate

Mesajul IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei al Clujului, la începutul noului an școlar

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a transmis un mesaj elevilor şi profesorilor cu ocazia începerii noului an şcolar.

“Învrednicește-i să sporească în toate cunoștințele cele folositoare

Luni, 12 septembrie 2016, se redeschid porțile școlilor și începe un nou an de învățământ.


Emoții au atât elevii, cât și părinții și profesorii. și pentru unii și pentru alții este prilej de bucurie, iar pentru unii dintre noi de aduceri aminte nostalgice.

Octavian Goga, a cărui mausoleu se află în județul nostru, la Ciucea, își amintea și el cu nostalgie la bătrânețe: 'Și parc-aud pocnet de bici/ Și glas stăruitor de slugă/ Răsare mama-n colțul șurii, /Așază-ncet merindea-n glugă... /Înduioșată, mă sărută/ Pe părul meu bălan, pe gură : /'Zi Tatăl nostru seara, dragă, / Și să te porți la-nvățătură!'... (1)


Și în vremurile noastre postmoderne sentimentele rămân aceleași și le urăm, atât elevilor, cât și profesorilor din Arhiepiscopia noastră, un an școlar îmbelșugat și binecuvântat de Dumnezeu. și așa cum spune rugăciunea de la începutul anului școlar, Îl rugăm pe Dumnezeu ca elevii 'să sporească în toate cunoștințele cele folositoare', cu scopul pe care-l afirmăm deschis: 'ca să fie de folos părinților, Bisericii și Țării'.

Sfântul Sinod a dedicat acest an tocmai educării copiilor și tinerilor și noi, cu atât mai mult, le urăm succes deplin copiilor și dascălilor, iar părinților bucurii.


Cu binecuvântare și prețuire,

ANDREI


Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului,

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter