Actualitate

Asociaţiile de magistraţi, supărate pe Dacian Cioloş

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a anunţat pe pagina oficială că asociaţiile de magistraţi i-au solicitat premierului Dacian Cioloş să nu modifice Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 20/2016, ci să aplice “acest act normativ în forma în care a fost adoptat iniţial, în vederea eliminării inechităţii şi discriminarii salariale din rândul diverselor categorii sociale”.

Şefa UNJR, Dana Gîrbovan Şefa UNJR, Dana Gîrbovan

În cazul în care Guvernul Cioloş va adopta un act normativ care va perpetua actuala inechitate şi discriminare, magistraţii sunt pregătiţi să apere principiul nediscriminării “în mod democratic, utilizând toate mijloacele legale ce garantează statul de drept”, informează evz.ro.

Solicitarea vine după ce, pe data de 29 august, a avut loc o întâlnire “cu uşile închise” între ordonatorii de credite din justiţie (ICCJ, CSM, IJ, DNA, PG, MJ) în cadrul căreia, la iniţiativa ministrului Raluca Prună, s-a convenit asupra unui artificiu juridic, astfel încât diferenţele salariale dintre magistraţi să nu fie eliminate. “Intentia Ministrului Justitiei Raluca Pruna în vederea excluderii efectelor hotărârilor judecătoreşti din procesul de egalizare a salariilor, va perpetua o situaţie de inechitate în randul personalului bugetar, ceea ce va conduce în final la încărcarea instanţelor cu alte mii de litigii”, au spus magistratii.

Etichete: magistrati unjr
Ultimele Stiri
abonare newsletter