Actualitate

Noi modificări în circulaţia rutieră din cauza lucrărilor la podul Traian

Primăria municipiului Cluj-Napoca a amenajat un sens giratoriu la intersecția străzilor București, Daniil Bărceanu și Lalelelor.

Noua reglementare de circulație a fost stabilită de comun acord cu Poliția Rutieră și se va menține pe durata executării lucrărilor de modernizare a Podului Traian, au anunţat, ieri, reprezentanţii Primăriei.

Măsura implementată ieri este provizorie și are ca scop reglementarea circulației rutiere pe traseul pe care s-a deviat, cu caracter temporar, circulația rutieră, odată cu începerea lucrărilor de modernizare la Podul Traian.  


Odată cu demararea lucrărilor la podul Traian, s-a închis complet circulația pietonilor peste pod, iar traseul de ocolire este pe străzile Dacia, Horea, Pod Horea, Piața Mihai Viteazul; s-a închis accesul autovehiculelor pe strada Iașilor dinspre Podul Traian (din cauza faptului că zona este necesară pentru organizarea de șantier, depozitarea materialelor pe platforma de parcare și realizare rampă acces fundații pod dreapta). Riveranii au drept de acces pe strada Iașilor dinspre strada Constanța și Someșului, însă fără a fi permisă parcarea pe strada Iașilor din cauza faptului că trebuie asigurat spațiul pentru circulația în dublu sens.

Pe strada Dacia, pe o lungime de 50m de la pod, s-a închis accesul pietonilor, s-a desființat parcarea și s-a restricționat circulația pe o bandă carosabilă;  în intersecția străzilor I. P. Voitești – Iașilor – Piața Mihai Viteazu se permite numai efectuarea virajului la stânga spre Cinematograful ”Florin Piersic”; transportul în comun care avea traseu pe strada Iașilor, a fost deviat pe strada Ploiești- Constanța – Someșului, situație în care pe strada Ploiești s-a interzis oprirea pe ambele părți ale străzii pentru a se asigura 2 benzi de circulație; trecerea de pietoni de pe strada Dacia, la intersecția cu Podul Traian, s-a relocat cu 50 de metri spre strada Horea.


Execuția podului va dura 6 luni și constă în demolarea completă a podului vechi și realizarea unui pod nou. “Lucrările vor fi realizate de firma SC Diferit SRL, iar valoarea contractului încheiat este de 6,5 milioane de lei. Podul va avea 4 benzi de circulație rutieră, 2 piste pentru bicicliști și 2 trotuare pietonale”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter