Actualitate

Programe de formare profesională pentru femei, derulate la Cluj

<p><img src="documente/stories/07_iulie/13_ziua/04 femeie lucrand la birou.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Un schimb de bune practici cu privire la programele de formare profesională destinate femeilor are loc la Cluj în perioada 11-13 iulie.</p> <p />

Acţiunea are loc în cadrul proiectului „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013. Valoarea proiectului este de aproape 16 milioane lei, bani care provin din fonduri europene. Proiectul este derulat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colaborare cu mai multe universităţi şi instituţii de stat din Cluj-Napoca şi Timişoara.

La evenimentul din Cluj-Napoca participă experţi formatori, personal şi manageri ai organizaţiilor neguvernamentale active în domeniu, personal şi manageri ai autorităţilor publice locale din regiunea de Vest a României.


Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piaţa muncii în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi dezvoltare profesională a femeilor şi al promovării principiilor incluziunii sociale şi ale egalităţii de şanse în zonele Nord - Est, Nord - Vest şi Vest ale ţării.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter