Actualitate

Cauza accidentelor rutiere: patroni lacomi, șoferi epuizați până la moarte și taxele mari? Tensiuni între asiguratori și tiriști

Frecvenţa ridicată cu care se produc accidente în care sunt implicate vehicule ale companiilor de transport rutier este îngrijorătoare, în condiţiile în care doar în ultimele 24 de ore s-au produs trei accidente grave, în care au fost implicaţi transportatori, care au lăsat în urmă trei persoane decedate şi nouă răniţi, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR).

De câteva luni se poartă un război acerb între transportatori și asiguratori, din cauza creșterii tarifelor pentru polițele  RCA. În timp ce primii se plâng că polițele sunt de trei patru ori mai scumpe, cei din urmă spun că nu au încotro, întrucât daunele majore provocate de tiruri le-au creat pagube imense, informează evz.ro.

Șoferii de tir din România sunt sfătuiți de patroni să conducă și-n timpul de odihnă, iar în acest fel, din cauza oboselii, provoacă accidente rutiere.


„Într-unul dintre accidente a fost implicat un autocar în care se aflau 63 de turişti, dintre care 50 de copii. Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare susţine nevoia protejării victimelor drumurilor din România. Accidentele grave în care sunt implicaţi transportatorii confirmă statisticile îngrijorătoare realizate de autorităţi. Cea mai mare frecvenţă medie a daunei, de 15,87%, este înregistrată la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) deţinute de persoane juridice, conform analizei independente realizată de către compania de consultanţă Milliman pentru perioada 2013 - 2015 şi publicată de ASF. Ceea ce înseamnă că 1 din 6 camioane produce în fiecare an un accident ", se spune în comunicat.

UNSAR consideră că transportatorii ar trebui să găsească urgent soluţii pentru a limita tragediile de tipul celor petrecute în ultimele 24 de ore în România, care conduc la pierderi de vieţi şi vătămări corporale irecuperabile. UNSAR atrage atenţia că transportatorii ar trebui să promoveze comportamentul responsabil în rândul şoferilor lor.

Etichete: unsar soferi cauze rutier
abonare newsletter