Actualitate

Ploaia a făcut DIN NOU ravagii la Cluj - GALERIE FOTO

Ploaia de câteva minute a făcut din nou ravagii la Cluj. Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe cazuri în care ploaia a provocat daune. Crengi, copaci rupți, beciuri inundate canalizarea n-a făcut față în unele zone și chiar un accident rutier grav, sunt doar câteva din efectele pe care ploaia le-a avut.

Zeci de apeluri au primit pompierii de la oameni care reclamau pagubele produse de ploaia de câteva minute care s-a abătut asupra Clujului. Spre exemplu în Parcul Central din Cluj-Napoca mai multe crengi s-au rupt și au căzut pe o mașină.

Deranj mare în urma ploii

Ploaia nu a „iertat” nimic în calea ei: au fost afectate beciurile caselor din Florești și Gilău, copacii au fost rupți iar două acoperișuri de case au fost afectate destul de grav. De menționat este faptul că acesta este primul bilanț întocmit de pompieri, astfel că pagubele ar putea să fie chiar mai mari.


„Noi am efectuat un bilanț provizoriu pentru toate intervențiile pe care le-am avut după ploaia de la ora 16:00. Am avut afectate două acoperișuri de case în Baciu din municipiul Cluj – Napoca, cinci beciuri de case inundate în comuna Gilău și comuna Florești, au fost zece copaci căzuți pe căile de comunicații în Cluj-Napoca care au îngreunat puțin traficul. De asemenea, am avut un stâlp de energie electrică care a căzut în Feiurdeni. Un copac a căzut pe calea ferată aproape de Tetarom 1. Un alt copac a căzut pe strada Donath și unul care duce spre comuna Mociu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratulu pentru Situații de Urgență, Vicențiu Rendeș.

De asemenea, și în Parcul central din Cluj-Napoca unii copaci n-au rezistat și au căzut peste mașinile parcate în fața Facultății de Chimie și Inginerie Chimică.


Canalizarea n-a făcut față în unele zone

Canalizarea nu a făcut din nou față la Cluj. Printre cele mai afectate zone se numără comuna Florești, cartierul Dâmbul Rotund sau Bulervardul Muncii.

„Au fost câteva zone afectate în urma ploii. Este vorba despre zona Bulevardul Muncii, zona Corneliu Coposu și Dâmbul Rotund. De asemenea, comuna Florești a fost destul de afectată. Ca număr de apeluri în urma ploii care a avut loc în jurul orei 16:00 au fost aproximativ 70 de apeluri telefonice în care oamenii au reclamat diverse probleme. Asta nu înseamnă că toate au fost legate de ploaia abundentă din Cluj.  Atâtea apeluri au intrat în aproximativ două ore la dispecerat. Au fost mobilizate toate echipele din cadrul Companiei de Apă pentru a remedia problemele semnalate de cetățeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș.


Accident din cauza ploii

Tot din cauza ploii abundente un accident rutier grav a avut loc în Tureni. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile un șofer a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și a intrat frontal într-o altă mașină.

„În jurul orei 16:00, un bărbat de circa 78 de ani din comuna Tureni, în timp ce circula cu un autoturism pe raza comunei din domiciliu pe direcția Turda – Cluj-Napoca, pe fondul unor condiții nefavorabile a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens intrând astfel în coliziune frontală cu un alt autoturism. În urma impactului conducătorul auto care a păturns pe contrasens a fost rănit, precum și o femeie de 28 de ani din județul Timiș, pasageră în celălalt autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, dar nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Carmen Jucan.


Cod galben de ploi la Cluj

Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Cluj de azi de la ora 16:00 până mâine la ora 18:00. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 30...40 l/mp.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, iar din a doua parte a nopţii îndeosebi în centru, nord şi nord-est, precum şi la munte. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse şi pe arii restrânse grindină”, au declarat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter