Actualitate

Unde se pot distra copiii vara cât părinţii sunt la lucru?

Odată cu venirea verii se termină şi şcoala. Vacanţa de vară este o bucurie pentru cei mici şi o “bătaie” de cap pentru părinţi. Monitorul de Cluj vă prezintă principalele activităţi pe care copiii le-ar putea avea în vacanţa mare.

Părinţii din Cluj au zeci de variante pentru petrecerea timpului liber a copiilor. Părinţii din Cluj au zeci de variante pentru petrecerea timpului liber a copiilor.

Dacă în trecut părinţii îşi duceau copiii la ţară la bunici pe timpul verii şi scăpau de o “grijă”, acum tot mai puţini părinţi pot opta pentru o astfel de variantă. De la dansuri la cursuri despre cosmos, părinţii clujeni au zeci de variante la alegere în privinţa activităţilor educative pe care ar putea să le facă cei mici pe parcursul verii.

Învaţă despre stele şi asteroizi

Spre exemplu la Caravana Veseliei cei mici învaţă în fiecare săptămână despre alte teme. Dacă în această săptămână copiii învaţă despre lumea cosmică, în săptămânile trecute au învăţat despre “Cluj-Napoca, oraşul meu”, lumea plantelor sau a animalelor, iar în săptămânile viitoare aceştia vor învăţa despre filme, cărţi sau vor face sport.


„Pe timpul oricărei vacanțe avem un program de dimineață de la ora 08:00 până seara la ora 18:00. Este și variantă intermediară până la ora 13:30. Copiii învață lucruri noi pe diferite tematici de cultură generală. În această săptămână cei mici învață despre stele, cum se formează ele, despre constelații, galaxii, iar într-o zi mergem cu cei mici la observatorul astronomic. Cei care stau cu copiii sunt pedagogi. Ba mai mult avem și profesori internaționali. Desfășurăm un proiect cu o organizație studențească, iar în luna iulie au fost două fete din China şi de săptămâna viitoare vin trei profesori din Egipt și o profesoară din Indonezia. Ei desfăşoară jocuri cu micuţii pentru că predarea în engleză este destul de dificilă”, ne-a declarat administratorul Caravanei Veseliilor din Cluj-Napoca, Nicoleta Petean.   

La Palatul Copiilor au fost numeroase cursuri la începutul vacanţei, iar în aceste moment cei mici pot pleca în tabere pe mai multe zile. Aici ei pot fi lăsaţi sub supravegherea pedagogilor şi să înveţe grafică, să danseze, să înveţe limba engleză sau să facă sport.


„Noi oferim două tabere. Avem serie de grafică din 2 în 9 august, pe urmă o serie de limba engleză din 9 în 16. De asemenea organizăm tabere de dans și de sport”, a declarat directoarea Monica Horodinca de la Palatul Copiilor din Cluj.

Corabie magică pentru cei mici

Un alt loc inedit pentru a vă lăsa copilul pe timpul zilei este şi Kidsland Totto Space din mallul din cartierul Gheorgheni. Aici copiii găsesc casa lui Totto, pe o corabie magică care îi va duce în lumea poveştilor.


„Mascota noastră îi aşteaptă zilnic pe toţi copiii cu vârsta între 7 luni şi 12 ani pentru a se juca împreună cu cele mai frumoase jucării. Alături de Totto şi de ajutoarele lui vor descoperi cele mai amuzante jocuri şi vor avea ocazia să cunoască şi să interacţioneze cu alţi copii de toate vârstele. Corabia este împărţită pe 5 zone, astfel încât să satisfacă nevoia de joacă a tuturor copiilor în funcţie de vârsta lor: Baby Zone (7 luni şi 3 ani), Home Zone (mai mari de 2 ani), Play Zone (mese de fotbal, biliard, hochei şi două jocuri video PlayStation 3), Playground Zone (zona de labirint, destinată copiilor de peste 3 ani), Party Zone (zona destinată aniversărilor)”, au spus reprezentanţii Kidsland.

Labirint spectaculos

Un loc de joacă în care copiii sunt “în lumea lor” este şi Happy Park de la complexul comercial din Floreşti. Aici cei mici se pot “pierde” într-un labirint supraetajat, cu tobogane şi cuburi mari de construit. De asemenea, mai există şi un bazin cu mingiuţe, castel gonflabil uriaş şi multe alte jucării distractive. “Se asigură servicii de supraveghere a copiilor pe durata cumpărăturilor”, au spus reprezentanţii Happy Park.


Cât costă?

Pentru a vă duce copilul astfel de centre trebuie să ştiţi că preţurile încep de la 4 lei şi pot ajunge până la 200 de lei pe săptămână sau chiar mai mult. Plata se face pe săptămână sau pe zi sau chiar pe oră în unele cazuri, în funcţie de centru. Unele parcuri oferă şi servicii de catering copiilor, un meniu fiind estimat la 10 lei.

Etichete: vara minori
Ultimele Stiri
abonare newsletter