Actualitate

Un stil de viaţă sănătos te poate scăpa de cancer

<p />Un stil de viaţă sănătos ne poate ajuta să prevenim diverse afecţiuni, de la obezitate la afecţiuni cardiovasculare, diabet şi chiar unele boli oncologice, subliniază profesorul Nicolae Hâncu.

Profesorul clujean, renumit specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice a subliniat importanţa unei alimentaţii sănătoase şi a unui stil de viaţă sănătos în cadrul Conferinţei Naţionale Sănătate prin Alimentaţie care a avut loc la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. “Trebuie să conştientizăm că sănătatea se află şi în mâinile noastre, iar dacă vom adopta un stil de viaţă sănătos, acesta ne poate ajuta să prevenim diverse afecţiuni: de la excesul de greutate şi obezitate, la afecţiuni cardiovasculare, boli metabolice şi diabet şi chiar până la apariţia unor afecţiuni oncologice”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele conferinţei.

Specialiştii prezenţi la eveniment au tras un semnal de alarmă asupra incidenţei bolilor cardiovasculare atât în România, cât şi la nivel mondial. Aceştia au afirmat că bolile cardiovasculare sunt printre principalele cauze ale mortalităţii, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Anual, 10% din populaţia planetei moare din cauza acestor afecţiuni.


Un alt semnal de alarmă a fost tras de către prof.univ.dr. Amorin Popa, şeful Comisiei Naţionale de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care a subliniat faptul că obezitatea a crescut de trei ori în ultimii zece ani la populaţia din România şi este una din principalele cauze de apariţie a diabetului zaharat de tip II, a hipertensiunii şi bolilor cardiovasculare, afecţiuni cu incidenţă crescută în România.

 

abonare newsletter