Actualitate

După 7 ani, Şcoala Ioan Bob are propriul sediu. Lista şcolilor care funcţionează în spaţii închiriate

Nouă şcoli şi grădiniţe funcţionează în clădiri retrocedate pentru care plătesc lunar chirie. Aproximativ 900.000 euro sunt cheltuiţi anual din bugetul local pentru plata chiriei.

Sediul nou al Şcolii Ioan Bob Sediul nou al Şcolii Ioan Bob

În 2009 au apărut problemele cu sediul pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Ioan Bob Cluj-Napoca, după ce o parte din clădire a fost retrocedată. Conducerea şcolii a solicitat conducerii Primăriei în mod repetat un sediu potrivit ca urmare a spaţiilor insuficiente şi a problemelor juridice legate de imobil. În 2015, şcoala a fost mutată într-un sediu provizoriu pe bulevardul Eroilor. Abia din anul şcolar 2016-2017, elevii de la Ioan Bob vor avea sediu nou, pe strada Memorandumului. Miercuri, modernizarea clădirii a fost încheiată, investiţia fiind de 7,5 milioane lei, din bugetul local. Clădirea are 14 săli de clasă, două laboratoare şi alte dotări specifice procesului educaţional.

În anul şcolar 2015-2016, cursurile Şcolii Ioan Bob s-au desfăşurat atât în clădirea de pe strada Episcop Ioan Bob, cât şi într-un spaţiu de pe bulevardul Eroilor 16, alocat printr-o Hotărâre de Consiiu Local până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de pe strada Memorandumului nr. 22.


Dacă elevii de la Şcoala Gimnazială Ioan Bob au sediul lor, în Cluj-Napoca mai sunt şcoli care funcţionează în clădiri retrocedate pentru care plătesc chirie. Potrivit datelor oferite de Primăria Cluj-Napoca, nouă şcoli din municipiu au sediu în clădiri care nu le aparţin. Sediul Liceului Teoretic Samuel Brassai de pe b-dul 21 Decembrie 1989 nr.7 este al Episcopiei Unitariene, sediul Liceului Teoretic Apaczai Csere Janos de pe Victor Deleu nr. 2-4 este al Oficiului Provincial al Franciscanilor. Şi elevii de la Liceul Teologic Unitarian Janos Zsigmond învaţă în sediul de pe b-dul 21 Decembrie 1989 nr.9 care este al Episcopiei Unitariene şi plătesc chirie.

Şcoala de Muzică Augustin Bena funcţionează în sediul de pe strada Horea nr. 19/B care este al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti.


Liceul Teologic Reformat are sediul într-o clădire a Eparhiei Reformate din Ardeal. Şi copiii de la Grădiniţa Mică Sirenă învaţă într-un imobil care este al unei persoane fizice. Grădiniţa Parfum de Tei funcţionează într-o clădire a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Grădiniţa Bambi într-o clădire a unei persoane fizice, iar Grădiniţa Universităţii într-un imobil al Universităţii Babeş Bolyai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter