Actualitate

Sute de familii din Floreşti, nevoite să ajungă acasă prin bălţi până la genunchi şi gropi în care îşi rup maşinile – GALERIE FOTO

Un drum de câteva sute de metri, folosit drept cale de acces, nu a fost prioritatea autorităţilor locale din Floreşti, deşi locatarii au semnalat de nenumărate ori situaţia.

De aproximativ trei ani, autorităţile locale din Floreşti nu au reuşit să asfalteze calea de acces pentru 15 blocuri. Locuitorii spun că conducerea Primăriei le-a ascuns faptul că terenul este în domeniul public, cu toate că locatarii blocurilor au solicitat de mai multe ori repararea respectivului drum.

Un cititor ne-a semnalat starea dezastruoasă în care se află un drum din Floreşti care serveşte drept cale de acces pentru 15 blocuri care aparţin ansamblurilor Emerald Gardens şi Sun City. Fotografiile sunt surprinse după ploile din week-endul trecut. Bălţile se întind pe toată lăţimea drumului, ceea ce face foarte dificilă utilizarea căii de acces atât ca pieton cât şi ca şofer.


Locuitorii din cele 15 blocuri spun că au solicitat repararea drumului, dar reprezentanţii autorităţilor locale le-au spus de fiecare dată că terenul nu le aparţine şi că este privat. Potrivit locatarilor, după trei ani de sesizări şi cereri, conducerea Primăriei a recunoscut că terenul este totuşi în domeniul public. “Primăria Floreşti după ce timp de 2-3 ani a tot informat în mod eronat locatarii că drumul nu îi aparţine a recunoscut în data de 22.03.2016 că drumul respectiv face parte din domeniul privat al comunei Floreşti ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al Comunei Floreşti, Judeţul Cluj nr 127 din 17.10.2013 prin care s-a acceptat preluarea terenului sus menţionat cu titlu gratuit în domeniul privat al comunei Floreşti ca urmare a declaraţiei de renunţare la dreptul de proprietate autentificată cu nr. 3947 din data de 07.10.2013 şi înregistrată la Primăria Floreşti cu nr. 21167 din data de 08.10.2013, declaraţie prin care proprietarul Redrock SRL prin Stan Ovidiu renunţa la dreptul de proprietate a terenului respectiv”, afirmă Florin Mihăescu, unul dintre locatarii celor 15 blocuri.

Conducerea Primăriei ar fi insistat de mai multe ori că situaţia terenului este incertă, de aceea nu se fac lucrările de reparaţii. “În nenumărate situaţii, primarul din Floreşti a declarat prin diverse mijloace de comunicare că modernizarea şi asfaltarea drumului sus menţionat cu destinaţie de drum se va face imediat după ce locatarii (din imobilele care folosesc  terenul menţionat cu destinaţia de drum) vor lămuri situaţia juridică a terenului, iar în altele că situaţia juridică nu este clară şi ca atare Primăria nu poate lua măsuri în privinţa modernizării lui (ex: la discutarea în şedinţa publică a bugetului pe anul 2016 din Ianuarie 2016; în cadrul unei audienţe din martie 2016 cu unul din subsemnaţii menţionaţi mai sus) şi toate acestea deşi situaţia juridică a terenului era clară din toamnă anului 2013 de când datează şi HCL-ul menţionat mai sus”, mai spune Florin Mihăescu.


Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că la aproape trei ani de la preluarea drumului de către Primărie le este aproape imposibil să iasă din ansamblu cu maşina sau pe jos pe străzile principale din Floreşti.

Etichete: balti floresti
Ultimele Stiri
abonare newsletter