Actualitate

„Produs de Cluj” a ajuns la Bistriţa

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/11_ziua/04 tarabe expozanti targul produs de cluj rp 25.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii şi-au prezentat în judeţul vecin produsele tradiţionale.

100 de producători clujeni au participat la acest sfârşit de săptămână la Bistriţa, în cadrul celui de al doilea târg organizat de Asociaţia „Produs de Cluj”.

Clujenii şi-au prezentat vecinilor din judeţul Bistriţa cartea de vizită, de la cultivatori de castraveţi şi roşii, producători de lactate, carmangerie, băuturi de tradiţie, până la meşteri populari şi îndrăgiţi interpreţi de folclor.


„Organizăm a doua ediţie a târgului cu convingerea că vom reuşi să arătăm tuturor cum munca susţinută şi dorinţa de a promova valorile tradiţionale pot susţine şi promova interesele unei comunităţi. Vom continua să aducem mărcile de care suntem atât de mândri la poarta tuturor românilor. Prin cumpărarea de produse locale, punem umărul la crearea de locuri de muncă, şi aşa vom avea mai mulţi bani pentru şcolile noastre, pentru spitale, drumuri, pentru promovarea turismului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Vă reamintim că prima ediţie a târgului „Produs de Cluj” a avut loc în luna iunie în Cluj-Napoca. La aceasta au participat 30.000 de vizitatori, au fost vândute 25 de tone de produse şi au fost distribuite 10.000 de tichete de tombolă.


Târgurile, organizate sub sloganul „Un produs pentru un loc de muncă”


„Se pare că sloganul sub care vrem să ne funcţionăm, «Un produs pentru un loc de muncă» începe să dea rezultate. (…) Câştigaţi în mod direct de pe urma acestor târguri sunt producătorii, cărora noi nu le percepem nimic. Suntem deschişi, oricine poate veni alături de noi, nu avem intenţia să eliminăm pe nimeni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean după târgul de la Cluj.

Asociaţia „Produs de Cluj” a fost înfiinţată de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi SC „Centrul Agro Transilvania” Cluj, ambele funcţionând sub autoritatea forului administrativ judeţean.

abonare newsletter