Actualitate

Liviu Alexa lansează asociaţia "Pentru Cluj" şi vrea să facă cel mai puternic ONG din oraş: "Pic cu pic se face Cluj"

A făcut ceva unic în istoria sportului de performanţă clujean: a adus 45 de sponsori la echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj în mai puţin de un an, oferind transparență şi management, “vânzându-şi” proiectul sportiv comunitar oamenilor de afaceri clujeni; a demonstrat că “pic cu pic se face mult” rămâne o vorbă adevărată. Acum, după ce şi-a exersat cu succes abilităţile de strângător de fonduri, Liviu Alexa, 37, vrea să treacă la un alt nivel.

Puţinul celor mulţi înseamnă enorm pentru cei ce n-au

Asociaţia Pentru Cluj îşi propune  să devină cel mai mare ONG din regiune, un conector între resursele oraşului şi ale companiilor şi nevoile cetăţenilor.

“Ne dorim să educăm clujenii pentru a investi foarte puţin din resursa lor, 5 euro, dar constant, pentru ca Clujul să aibă mai mult. Mai mult aer proaspăt, mai multe şanse pentru copii, mai mult sprijin pentru comunitate, mai multă dezvoltare, mai mult dialog”, spune Liviu Alexa.


“Donând o sumă de numai 5 euro lunar în contul Asociaţiei Pentru Cluj, veţi obţine două lucruri extraordinar de importante:

            1. transparenţă - încasările de la sponsori vor fi publicate zilnic pe site-ul www.pentrucluj.ro, unde proiectele finanţate vor fi anunţate în mod public de fiecare dată.


            2. implicare dinamică în finanţarea proiectelor. Lună de lună cei 5 euro ai tăi, împreună cu alţi 5 euro ai altor clujeni vor contribui decisiv la rezolvarea unei palete mai largi de proiecte care să acopere întrajutorarea, responsabilitatea socială, protecţia mediului, educaţia, ajutorul pentru animalele fără stăpân, dezvoltarea comunităţii, încurajarea activităţilor sportive, promovarea culturii, sprijinul pentru grupuri vulnerabile, dezvoltarea democraţiei locale.

Asociaţia Pentru Cluj promovează transparența , echitatea, parteneriatul, şi mai ales, proiectele cu valoare socială adăugată, proiecte cu rază lungă de acţiune. Scopul final: un oraş în care tuturor să le fie bine să locuiască, un oraş deschis la minte şi la suflet”, spune Liviu Alexa, potrivit ziardecluj.ro.


Pic cu pic se face Cluj 

“Pentru prima oară în istoria Clujului, acest ONG îşi propune să dezvolte un mecanism de strângere de fonduri în masă, bazându-ne însă pe donatori individuali.

Cetăţenii, indiferent de etnie, religie, apartenență sexuală sau nivel de trai, trebuie stimulaţi să participe la Comunitate, trebuie încurajaţi să-şi asume oraşul.


5 euro e o sumă perfectă şi pentru cel sărac şi pentru cel bogat, o sumă care oferă demnitatea socială pentru oricare dintre cetăţenii Clujului.

Recurența este mecanismul principal de acţiune. Nu trebuie să donezi mulţi bani deodată, ci puţin câte puţin, lună de lună. Vom folosi mecanismul fiananciar al plății recurente, prin care tu ca cetăţean, posesor de card şi cont bancar, poţi să setezi o plată de 5 euro care să fie remisă la o dată fixă din lună către contul Asociaţiei Pentru Cluj.


În momentul în care Asociaţia primeşte de la tine banii, suma va fi publicată de îndată pe situl www.pentrucluj.ro şi se va adăuga altor donaţii făcute de alţi clujeni. Plata recurentă de 5 euro lunar poate fi asumată atât de persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice. Companiile vor primi un contract de sponsorizare din partea Asociaţiei.

Donaţiile lunare sunt foarte importante pe termen lung, fiindcă ne permit planificarea activităţii şi estimării cât mai realiste pentru proiectele finanţate”, arata iniţiatorul proiectului.

“Unde-s mulţi, puterea creşte - e o vorbă ce rămâne adevărată. O adevărată comunitate găseşte soluţii pentru problemele ei tot în interiorul comunităţii. Tot ce trebuie să facem, noi, cetăţenii, este să împărţim această povară a problemelor pe cât mai mulţi umeri, unindu-ne forţele şi creând un fond permanent de bani din care să direcţionăm părţi pentru a crea proiecte noi sau pentru a rezolva probleme stringente”, mai spune Alexa.

Etichete: donatie liviu alexa
Ultimele Stiri
abonare newsletter