Actualitate

Ioan Sbârciu, noul guvernator al Rotary România şi Republica Moldova

<p />Senatorul PDL Ioan Sbârciu, fost rector al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, este noul guvernator al Clubului Rotary România şi Republica Moldova, pentru perioada iulie 2011 - iulie 2012.

Sbârciu a preluat mandatul de la predecesorul său, Corneliu Dincă.

Potrivit Agerpres, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat sâmbătă ceremonia de transfer a mandatului de guvernator, evenimentul marcând “începutul noului an rotarian, ale cărui teme pun un accent deosebit pe valorile familiei, pe ideea de continuitate şi pe schimbarea în bine a comunităţii”. În mesajul adresat membrilor clubului, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu a arătat că pentru el “Rotary este o organizaţie de prieteni, o comunitate internaţională care acţionează responsabil spre îndeplinirea scopurilor comune, iar calitatea de membru în această organizaţie presupune un act volitiv, o alegere asumată, de a răspunde chemării comunităţii, de a fi alături de ceilalţi în acţiunile, programele şi proiectele întreprinse”.


Strategia adoptată de guvernatorul 2011-2012 se axează pe trei direcţii majore: susţinerea şi consolidarea cluburilor, concentrarea şi sporirea asistenţei umanitare, îmbunătăţirea imaginii publice şi a recunoaşterii.

Rotary Internaţional este o organizaţie mondială care cuprinde 1,3 milioane de membri provenind din diferite medii profesionale, uniţi pentru a oferi asistenţă şi voluntariat în sprijinul comunităţii. La nivel internaţional există peste 34.000 de cluburi, în peste 200 de ţări şi arii geografice. Cluburile sunt apolitice şi deschise tuturor culturilor, raselor, etniilor şi confesiunilor religioase.


 

abonare newsletter