Actualitate

Directorul Muzeului de Istorie, scos la pensie „cu forţa”

<p><img src="documente/stories/07_iulie/11_ziua/04 ioan piso muzeul de istorie rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ioan Piso, directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei a fost demis a patra oară din funcţie.</p>

 

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor spune că directorul muzeului nu a fost demis din funcţie, ci a primit preaviz pentru pensionare.


Ioan Piso, directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj, a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni că a fost demis din funcţie pentru a patra oară, de data aceasta de către ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Piso afirmă că a primit ordinul de demitere la doar două zile după ce a solicitat firmei Artex să restituie 1,7 milioane euro pentru lucrările pe care nu le-a făcut la modernizarea muzeului. “În 6 iulie am convocat firma Artex S.A. pentru data de 27 iulie la o conciliere directă pentru recuperarea sumei de 1,7 milioane de euro (7 milioane de lei). Răspunsul a venit cu două zile mai târziu prin destituirea mea”, susţine Ioan Piso. El declară că va contesta demiterea sa şi este convins că va câştiga procesul. “Bineînţeles că voi contesta acest act, iar domnul ministru Kelemen Hunor nu are nicio şansă de a câştiga următorul proces împotriva mea”, adaugă directorul muzeului.

Ministrul Culturii l-a trimis la pensie pe Ioan Piso


În replică, Kelemen Hunor susţine că nu l-a demis din funcţie de directorul muzeului, ci i-a trimis un preaviz de 30 de zile prin care a fost înştiinţat că a ajuns la vârsta de pensionare. “Domnul Piso trebuie să înţeleagă: pentru fiecare om, indiferent dacă el este profesor sau tâmplar, vine momentul când iese la pensie. Acest lucru se întâmplă cu domnul Piso, nu are legătură nici cu Artex şi nici cu alte aberaţii lansate de domnul Piso. Pur şi simplu a depăşit vârsta de pensionare şi, ca orice om care ajunge la această vârstă, el trebuie să iasă la pensie”, a explicat ministrul Culturii, citat de Agerpres. El a mai adăugat că de un an de când Ioan Piso este şi director şi pensionar, “nu am văzut nicio activitate notabilă şi nicio schimbare în ceea ce priveşte managementul Muzeului Naţional de la Cluj”.

 

abonare newsletter