Actualitate

Căprioară UCISĂ de câinii unui cioban

Câinii unei turme de oi din zona Bulevardul Muncii ar fi sfâşiat o căprioară la finalul săptămânii trecute. Locuitorii din zonă sunt exasperaţi de problemele pe care le au din cauza ciobanului cu oi.

Evenimentul ar fi avut loc pe strada Antonio Vivaldi din Cluj-Napoca. Cei care locuiesc în zonă sunt nemulţumiţi că zi de zi trebuie să îndure mirosul turmelor de oi.

„Vă rog să mă scuzaţi că vă deranjez pe dumneavoastră într-o asemenea problemă, dar la Poliţia Locală nu am găsit soluţionare deşi am depus cererea 317808 din 28.08.2015. Aş dori ca în zona intravilană care include şi strada Antonio Vivaldi să nu mai aibă acces turmele de oi. Câinii flămânzi care însoţesc aceste turme sfâşie căprioarele care tranzitează această zonă. Este deranjant mirosul şi ce lasă în urmă aceste turme şi pentru noi locatarii. La poliţie există mai multe sesizări din partea mea atunci când am găsit căprioara moartă. Ultima este din 01.07.2016 când am şi fotografiat dovada pe care am anexat-o în prezenta solicitare”, a spus clujeanca Maria Crucin pe un site de reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei Cluj-Napoca.


Poliţia Locală şi DSV Cluj cercetează cazul

Autorităţile au început o anchetă în acest caz pentru a afla cu exactitate dacă spusele femeii sunt adevărate.

“Angajaţii Direcţiei Poliţiei Locale – Serviciul controlul şi protecţia mediului vor merge în zonă să facă verificări asupra celor semnalate urmând să dispună în funcţie de situaţie sancţiuni”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Reprezentanşii DSV Cluj spun şi ei că cercetează cazul.

“O să facem o anchetă să vedem mai exact ce s-a întâmplat. Din primele informaţii pe care le avem căprioara a fost găsită vineri dimineaţă, 1 iulie, pe stradă. Oamenii din zonă au plecat şi au făcut o sesizare. Când s-au întors acasă de la locul de muncă nu mai era căprioara acolo. Domnii spun că ar fi vorba de câinii maidanezi. O să verificăm şi câinii de la stânele din zonă. O să luăm legătura şi cu vânătorii din zonă pentru că ei ştiu ce efective au şi să vedem care-i fondul de vânătoare acolo. Noi o să verificăm să vedem ce s-a întâmplat mai exact”, a spus directorul DSV Cluj, Ioan Oleleu.


Ciobanul din zonă, amendat şi în trecut

La sesizarea din 2015 femeia a sesizat prezenţa turmelor de oi. În urma cercetărilor s-a constatat că există o stână de oi la aproximativ 1000 de metri de locuinţa femeii. Stâna de oi era amplasată pe un teren agricol. Atunci proprietarul animalelor a fost somat să salubrizeze zona.  

Probleme încă din 2013

Aceasta nu este prima dată când locuitorii din zona Dâmbul Rotund se confruntă cu probleme de acest gen. Şi locuitorii de pe strada Viile Nădăşel întâmpină probleme asemănătoare.


“Vă rog să verificaţi în teren situaţia de pe strada Viile Nădăşel după locaţia cu nr. 33 pe un teren există o stână de oi de circa 4 ani. Ciobanul creşte oile pe acest teren unde are o stână, în jurul ei este plin de grămezi de gunoi, sunt muşte, căpuşe. De la această stână se degajă un miros îngrozitor, nu se poate sta afară, nu se pot aerisi încăperile, sunt doi câini care latră toată noaptea dintre care unul este dezlegat şi se plimbă pe drum şi ne poate ataca. Acest cioban locuieşte în apropiere şi vă rog să-l obligaţi să mute stâna la el în curte sau undeva la marginea oraşului”, sesiza Alina Bais la data de 30 iulie 2013.

Atunci proprietarul turmei de oi a fost sancţionat de reprezentanţii Poliţiei Locale.


“Proprietarul turmei de oi a fost sancţionat pentru condiţiile în care creşte animalele şi modul necorespunzator în care gestionează deşeurile. Totodată, s-a solicitat Direcţiei Sanitar Veterinare, în scris, efectuarea unui control pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile sanitar veterinare pentru creşterea oilor în locaţia respectivă”, se arată în răspunsul oferit de Direcţia Poliţia Locală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter