Actualitate

TIFF transformă centrul Sibiului într-un imens cinematograf

TIFF Sibiu 2016 s-a deschis cu proiecţia specială a filmului „Câini”, marele câştigător al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, regizat de Bogdan Mirică, câştigător al premiului FIPRESCI la ultima ediţie a Festivalului de la Cannes.

Cei peste 2000 de spectatori au avut plăcerea de a viziona filmul alături de doi dintre actorii principali ai producţiei, Gheorghe Visu şi Costel Caşcaval. Filmul s-a încheiat în ropote de aplauze şi cu nenumărate autografe, fotografii şi întrebări pentru cei doi protagonişti.

„E prima dată când vin la TIFF Sibiu. Ce am văzut a fost o mare de 2000 de oameni care stăteau încremeniţi şi se uitau la un film. Pentru mine a fost cea mai mare bucurie”, a spus actorul Gheorghe Visu la finalul filmului.

Prima zi de TIFF s-a încheiat la Teatrul Gong cu un film de Oscar, „Son of Saul”, iar joi, de la ora 20:00 a rulat filmul „Afacerea Est”. Filmul a fost proiectat în prezenţa regizorului Igor Cobileanski şi a producătorului Iuliana Tarnoveţchi, care au răspuns întrebărilor publicului la final.

Cinefilii sibieni s-au întâlnit joi cu o parte din echipa unui alt film românesc, comedia „Două Lozuri” în Piaţa Mare. Alături de spectatori au fost regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici, actorul Dorian Boguţă şi monteurul Alexandru Radu. În acelaşi timp în parcul Subarini, pe peluza din faţa Stadionului Municipal, microbiştii şi fanii celui mai prolific fotbalist suedez din istorie au urmărit documentarul „Becoming Zlatan”.


Vineri, 24 iunie, TIFF Sibiu programează alte două evenimente speciale. De la ora 18:30, în apropierea barajului din Gura Râului este pregătit un picnic tradiţional cu produse din Mărginimea Sibiului. Tocăniţe şi delicatese specifice zonei, dulceţuri şi multe alte produse de casă aşteaptă degustătorii dornici de o după-amiază de weekend în aerul curat al munţilor Cindrel.

La ora 19:00, corul de copii şi tineri din Gura Râului deschide seara muzicală. Corul Concertino, dirijat de profesorul Ioan Motronea, este singurul cor din judeţul Sibiu înscris în proiectul naţional Cantus Mundi. La ora 20.00, duo-ul format din Romulus Cipariu şi Dan Bălăşoiu va surprinde audienţa cu un recital de ţambal şi vioară pe ritmuri de cafe-concert cu influenţe din folclorul tradiţional românesc.

Proiecţia filmului „Tudo” filmat chiar în Mărginimea Sibiului, va începe la ora 21.45. La proiecţie vor fi prezenţi regizorul Iura Luncaşu, producătorul Andrei Băltăreţu şi actorul Pavel Ulici. Tot vineri, pe scena de pe lacul Muzeului Astra va rula, de la ora 22.00, producţia propusă de Norvegia la Oscar, „Valul ucigaş”, de Roar Uthaug.

Etichete: festival sibiu tiff
abonare newsletter