Actualitate

Taberele studenţilor clujeni, schimbate pe ultima sută de metri

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/07_iulie/08_ziua/06 plaja.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Studenţii clujeni reclamă faptul că sunt constrânşi să meargă în tabără la Eforie Nord, în timp ce colegii din restul ţării au fost repartizaţi la Costineşti.

Reprezentanţii studenţilor din Cluj-Napoca spun că locaţia taberelor tematice de vară de pe litoral a fost schimbată pe ultima sută de metri din cauza unor dificultăţi tehnice. La sfârşitul lunii iunie, studenţilor li s-a comunicat de către conducerea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Cluj, responsabilă cu repartiţia locurilor în tabere, că taberele de vară se vor desfăşura la Costineşti pentru seriile de la mare, respectiv Predeal pentru cele de la munte. Locul taberelor s-a schimbat însă câteva zile mai târziu. „În data de 5 iulie, studenţii au primit o nouă înştiinţare, în care li se aducea la cunoştinţă faptul că locaţia taberelor a fost schimbată, urmând ca acestea să se desfăşoare în staţiunea Eforie Nord, din cauza unor dificultăţi tehnice care au obligat Casele de Cultură ale Studenţilor să rezilieze contractele făcute cu anumite complexe hoteliere din staţiunea Costineşti, furnizori de servicii în acest proces”, afirmă reprezentanţii celor cinci organizaţii studenţeşti din Cluj.

Ei susţin că locaţia taberelor a fost schimbată doar în Cluj, în timp ce colegii lor din ţară îşi petrec tabăra la Costineşti. „Cert este că în urma acestei modificări studenţii clujeni îşi vor petrece vacanţa de vară la Eforie, pe când ceilalţi studenţi din ţară vor merge în tabere la Costineşti”, spun tinerii.


Conducerea organizaţiilor studenţeşti consideră că problemele din acest an la repartiţia locurilor pentru taberele tematice a fost cauzată de dificultăţile de comunicare între cei implicaţi în proces şi din cauza birocraţiei.

Studenţii vor completa un chestionar prin care îşi vor exprima opinia cu privire la taberele tematice din acest an, iar datele culese vor fi transmise ulterior Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tinerete pentru ca, pe viitor, să se poată îmbunătăţi aspectele care au afectat buna desfăşurare a acestor tabere.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter