Actualitate

Parkingul din Mărăşti „iese din pământ”

<p><img src="documente/stories/07_iulie/08_ziua/05 santier lucrari parking marasti fabricii rp 09.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Se lucrează într-un ritm alert la parkingul construit de Concefa pe strada Fabricii de Zahăr.</p> <p />

Lucrările la parkingul suprateran de pe strada Fabricii de Zahăr din cartierul Mărăşti au evoluat considerabil în ultimele săptămâni, după ce primarul Sorin Apostu a ameninţat luna trecută cu rezilierea contractului

Vă reamintim că, în urmă cu circa două săptămâni, Primăria a fost de acord cu prelungirea termenului de finalizare a construcţiei din cartierul Mărăşti. Iniţial, aceasta ar fi trebuit terminată în această vară, însă noul termen pentru finalizare a fost stabilit pentru luna noiembrie a acestui an. Potrivit municipalităţii, prelungirea termenului de finalizare a fost acceptată din cauza unor lucrări de drenare, pentru evacuarea apei din pânza freatică şi lucrări de sprijinire a săpăturilor, care nu au fost anticipate în calendarul iniţial de lucrări. După ce primarul Sorin Apostu a avertizat că ritmul lucrărilor trebuie să crească considerabil, constructorii de la firma Concefa s-au conformat, iar construcţia a început recent să „iasă din pământ”.


310 locuri de parcare

„Constructorii de la Concefa Sibiu au primit cartonaşul galben din partea mea. Deşi lucrările au fost demarate cu zece luni înaintea parkingului de pe Băişoara, execuţia a ajuns doar la 45%. La parkingul Băişoara stadiul lucrărilor este de circa 60%. Am chemat firma constructoare la mine şi am impus printr-un act adiţional ca termen de finalizare sfârşitul lunii noiembrie a acestui an. În caz contrar, dacă nu se va respecta graficul de lucrări, calificativul va fi unul negativ pentru orice participare la viitoarele licitaţii din Cluj-Napoca şi la orice licitaţie pe fonduri publice din ţară”, a avertizat primarul Clujului în urmă cu circa doua săptămâni.


Capacitatea parkingului este de 310 locuri de parcare, iar construcţia are un regim de înălţime de format din D+P+3E+terasă. Valoarea lucrărilor la acest parking executat de Concefa SA se ridică la 7,2 milioane de lei fără TVA.

Alte parcaje supraterane în lucru


La ora actuală, pe lângă acest parking, se mai află în lucru în Cluj-Napoca alte două parcaje supraterane de cartier. Este vorba despre parkingul din Gheorgheni, de pe strada Băişoara şi parkingul de pe Mehedinţi din Mănăştur, care a fost relocat aici, deşi iniţial proiectul fusese realizat pentru strada Aurel Vlaicu din Mărăşti. Alături de parkingul deja funcţional din cartierul Mănăştur, din zona Minerva, care oferă 440 de locuri de parcare, noile investiţii vor aduce un plus de 784 de locuri de parcare.

1.224 de locuri


Practic, la finalul acestui an, 1.224 de clujeni vor avea un loc pentru autovehicolele lor într-unul dintre parkingurile de cartier ale oraşului. În plus, în urmă cu două zile, proiectul unui nou parking ce urmează să fie realizat în Mănăştur, la intersecţia străzilor Mehedinţi şi Negoiu, a fost aprobat în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU). Noul parking va avea în jur de 400 de locuri de parcare şi cinci etaje.

Ultimele Stiri
abonare newsletter