Actualitate

Pe Someș curg lin gunoaiele

Mai mulți clujeni au semnalat în cursul zilei de miercuri că Someșul era invadat de gunoaie. PET-uri, bucăți de polistiren, găleți și alte deșeuri pluteau lin pe Someș, prin mijlocul orașului.

Că Someșul este invadat de gunoaie nu mai este deja o noutate pentru nimeni, dar cantitatea mare de mizerii care pluteau miercuri pe râu a fost mult mai mare decât de obicei. Câțiva clujeni au fotografiat deșeurile care au invadat Someșul și au semnalat problema și conducerii Primăriei Cluj-Napoca. “Someşul gunoaielor! De la amiază când a crescut nivelul Someşului, au început să curgă şi gunoaiele. E plin de peturi, polistiren, găleţi, papuci, paturi(!!!) sau te mai şi miri ce alte mizerii! Vin acum cu întrebarea: Oare nu se poate pune la intrarea râului în oraş, ceva care să filtreze toate gunoaiele care plutesc? Ce zic turiștii care sunt în centru când văd ce porcării se pot pescui din Someș?”, se întreabă Silviu Cristea, un clujean care a realizat câteva fotografii pe care le-a trimis primarului Emil Boc.

Primarul vorbește de mai mulți ani despre Someșul navigabil cu bărcuțe și maluri amenajate ca în orașele din vestul Europei, dar deocamdată clujenii și turiștii se pot “delecta” doar cu gunoaiele care “decorează” râul periodic.


Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat de nenumărate ori că nu au cum stopa acest fenomen din cauză că gunoaiele sunt aruncate din localitățile din amonte. Firmele de salubritate adună gunoaiele care se depozitează pe maluri, dar la scurt timp acestea reapar. De multe ori și voluntarii au adunat deșeuri de pe Someș.

Etichete: gunoaie somes
Ultimele Stiri
abonare newsletter