Actualitate

UPDATE Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Cluj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă, răniți într-un accident de microbuz. A fost deschis un dosar penal

Un grav accident rutier a fost provocat marți noaptea, în jurul orei 22,15, după ce șoferul unui microbuz al Jandarmeriei a întors mașina pe DN 3 peste linia dublă continuă, între Constanța și Valu lui Traian, și a fost izbit în plin de un autoturism BMW ce se deplasa regulamentar pe sensul său de mers.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

UPDATE ora 13.00

Dosar penal în cazul accidentului produs de un microbuz al Jandarmeriei la Constanţa


Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal având ca obiect accidentul rutier produs marţi la Constanţa, în care a fost implicat un autovehicul militar aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, incident soldat cu vătămarea corporală a mai multor ofiţeri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis miercuri, din primele cercetări a rezultat că autovehiculul militar se deplasa către Constanţa, urmând ca ofiţerii pe care îi transporta să participe la o acţiune de pregătire profesională organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.


La ieşirea de pe Autostrada A2, ca urmare a unei manevre greşite, microbuzul militar a acroşat un autoturism. În urma coliziunii, ofiţerii au suferit vătămări corporale de o gravitate mai mică ce nu au impus internarea lor, cu excepţia unui singur ofiţer ce se află în stare mai gravă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti coordonată de un procuror militar.


UPDATE ora 8.00

Cel puţin unul dintre jandarmii implicaţi în accident este angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Cluj, reprezentanţii instituţiei precizând că bărbatul nu a fost spitalizat.


De asemenea, un alt jandarm implicat în accident lucrează la Gruparea de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca.

Surse din Serviciul Poliției Rutiere au informat că nouă persoane au fost rănite în urma impactului violent produs prin coliziunea dintre un autoturism BMW, cu trei persoane la bord și un microbuz Renault al Jandarmeriei, în care se aflau șase angajați ai Jandarmeriei Române, aflați la o convocare în județul Constanța.


La fața locului, pe DN3, la ieșirea din Constanța spre Valu lui Traian, au ajuns în scurt timp trei ambulanțe și o autospecială pentru victime multiple. Din primele informații se pare că microbuzul care transporta mai multi jandarmi din județe din Ardeal spre Constanța, la o convocare, a vrut să întoarcă pe loc, autoturismul care venea din sens opus nemaiputând să evite impactul. Medicii informează că toți pacienții sunt conștienți.

În microbuz se aflau jandarmi din judeţele Cluj, Bihor, Mureș și Bistrița, aflaţi la Constanța într-o convocare. Celălalt autoturim implicat în accident este marca BMW, iar şoferul a fost rănit.

Purtătorul de cuvând al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, Claudia Tatarici, a declarat că accidentul s-a soldat cu 9 victime, șapte dintre ele fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență cu traumatisme craniene, toracice și, posibil, fracturi costale. Doi jandarmi au refuzat transportul. Șoferul microbuzului MAI este în stare mai gravă, a fost intubat.

Unul din jandrmii aflați în microbuz a declarat că în timpul impactului atât el, cât și colegii dormeau. "Dormeam. Nu știm ce s-a întâmplat. Veneam dinspre Ardeal", a precizat acesta, potrivit ziuaconstanta.ro.

Serviciul Poliției Rutiere Constanța investighează cauzele producerii accidentului de circulație. De asemenea, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a numit o comisie în vederea cercetării împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului.

Traficul a fost reluat după o oră.

Din primele cercetări a reieşit că şoferul microbuzului MAI nu a consumat băuturi alcoolice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter